Corpul ca o mașină. Ce să faci ca să-ți menții vasele de sânge sănătoase

Sânge
Corpul uman are peste 100.000 de kilometri de vase de sânge, iar ca să-l menținem sănătos trebuie să mâncăm moderat, să facem mișcare și să nu fumăm.

Organismul uman e fascinant, are peste 100.000 de kilometri de vase de sânge și ca să fie menținut sănătos e bine să se consume alimente sănătoase, să se facă mișcare, să nu se fumeze și cât mai puțin alcool.

”Ai o rețea de peste 100.000 de km de vase de sânge în corp. Știai asta? 5-6 litri de sânge circulă fără oprire prin aceste tuburi speciale, transportând oxigen și nutrienți la toate țesuturile, preluând dioxid de carbon și compuși de metabolism. În centrul acestui sistem complex stă inima, primul organ funcțional - ea începe să bată încă de când embrionul are doar 20 de zile de dezvoltare.

Ca să ții acest sistem sănătos, e bine să mănânci moderat, să faci mișcare, să dormi bine, să eviți fumatul, să consumi cât mai puțin alcool, să te porți frumos cu flora intestinală, să-ți păstrezi psihicul în echilibru, să te informezi mereu din surse bune și să ai o relație excelentă cu medicii tăi, pentru informare, consulturi de rutină, analize.

Corpul tău este fascinant. Nici nu ai idee ce procese extraordinare se petrec în tine. Dacă le înțelegi măcar un pic sigur le prețuiești mai mult și înveți să ai grijă de tine”, notează medicul Vasi Rădulescu pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel