Coronavirus, semi-carantină într-o localitate din Italia. Au 6 cazuri confirmate

Coronavirus, China
Ajutoritățile din localitatea italiană Codogno au instaurat semi-carantină: închid temporar școlile, magazinele și alte locuri publice după confirmarea a 6 cazuri de coronavirus

Micul oraș Codogno, din nordul Italiei, unde șase persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, printre care și un bărbat în vârstă de 38 de ani aflat la terapie intensivă, a decis vineri închiderea tuturor locurilor publice, o măsură de semi-carantină pentru a împiedica creșterea numărului de cazuri de infecție.

Primarul localității ce numără circa 15.000 de locuitori, Francesco Passerini, a dispus închiderea imediată pentru o perioadă cuprinsă între 48 de ore și cinci zile a școlilor, birourilor municipale, magazinelor alimentare, barurilor, cluburilor, sălilor de sport, etc.

Primarul și-a motivat decizia prin „situația alarmantă creată" în această localitate după descoperirea a șase cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19.

Trei dintre cele șase persone sunt confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, iar celelalte trei au avut un rezultat pozitiv la primul test, rezultatul celui de-al doilea nefiind deocamdată cunoscut.

Primul caz din Codogno, un italian în vârstă de 38 de ani, este spitalizat la terapie intensivă. Soția sa și un prieten împreună cu care făcea sport sunt celelalte două cazuri confirmate. Niciunul dintre cei trei nu a fost în China. Italia are în prezent șase cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, fără cele trei care așteaptă rezultatul celui de-al doilea test, notează Agerpres.

Noul coronavirus a provocat până infectarea a 76.798 de persoane, decesul a 2.250 de oameni, cei mai mulți în China. Totodată, 18.870 de persoane s-au vindecat. 

După ce numărul noilor cazuri descoperite a scăzut timp de câteva zile, acesta a început din nou să crească, iar noile cercetări, care sugerează că virusul este mai contagios decât se credea, amplifică îngrijorarea pe plan mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel