Coronavirus, românii de pe nava în carantină din Japonia cer să fie aduși acasă. Doi pasageri au murit

Pasagerii neinfectati coboarau, rând pe rând de pe navă și erau transportați cu autocarele
Șase dintre românii care au fost blocați pe nava în carantină din Japonia, din ai cărei pasageri doi au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus, cer autorităților să-i aducă acasă. 

Pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japponia din cauza faptului că la bord e un focat de infecție cu coronavirus, erau 17 români, dintre care doi turiști și 15 angajați ca membri ai echipajului. 

Doi dintre români sunt infectați cu coronavirus și au fost internați într-un spital japonez. Starea lor este în continuare bună, a anunțat oficial MAE. 

Autoritățile japoneze au permis, astăzi, pasagerilor care nu sunt infectați să coboare de pe nava în carfantină. Dintre ei, 6 români deja cer autorităților noastre să îi repatrieze. 

Din primele informații, este posibil ca un avion Hercules al MApN să fie trimis în Japonia ca să-i aducă acasă. O altă variantă de repatriere ar fi cu ajutorul avioanelor trimise de italieni, care aduc înapoi în Europa cetățenii mai multor state. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel