Coronavirus: Record de decese la Moscova din cauza COVID, varianta indiană Delta se răspândește alarmant

Coronavirus. Foto: Pixabay
Autoritățile din Moscova au anunțat duminică un număr record de decese din cauza coronavirusului, produse în ultimele 24 de ore, semnalând degradarea situației epidemiologice din Rusia, țară lovită de un val de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Conform datelor oficiale prezentate de presa rusă, pe fondul unui val de infectări cu varianta Delta a coronavirusului, Moscova a înregistrat 144 de decese din cauza COVID – 19 în ultimele 24 de ore - cel mai dur bilanț de la începutul pandemiei. În cursul zilei de sâmbătă, al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, anunța un număr record de 107 decese.

La nivelul întregii țări s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri de infectare şi 599 de decese. Numărul total al infectărilor raportate de la începutul pandemiei în Rusia a depăşit 5,4 milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.282, conform cifrelor oficiale.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că la Moscova sunt spitalizate în fiecare zi aproape 2.000 de persoane cu diagnostic COVID-19. „Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 sunt în prezent ocupate. Este foarte mult", a declarat el sâmbătă seară, într-un interviu televizat, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel