Coronavirus: pacient de 43 de ani, transferat de la Suceava la Spitalul de Arși în București, pozitiv cu COVID-19

Pacient FOTO: pexels.com
Un pacient de 43 de ani, transferat în noaptea de 20 spre 21 martie de la Suceava la București, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Coronavirus, Suceava. Un pacient de 43 de ani, transferat în noaptea de 20 spre 21 martie de la UPU a Spitalului Județean Suceava la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, într-o informare.

Despre pacient se știe că nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava și a suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 în Spitalul de Arși din București.

Pe 23 martie, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a venit de la Suceava, unde există un focar de infecție cu COVID 19. În paralel s-au luat măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

”În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. În acest context, s-a demarat ancheta epidemiologică de urgență. Au fost depistați 31 de contacți, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cei 3 pacienți identificați ca și contacți indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru COVID 19”, se mai precizează în informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel