Coronavirus: opt jurnaliști, în autoizolare după ce au luat contact cu o persoană infectată

Echipament coronavirus
Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Mai mulţi jurnalişti din Baia Mare şi Satu Mare au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Deși ancheta epidemiologică a arătat că bărbatul a intrat în contact doar cu o persoană, în realitate, acesta ar fi luat contact cu zeci de persoane în centrul de carantină.

„Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria”, notează antena3.ro, citâd presa locală.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este acum acuzată de incompetenţă şi de faptul că i-ar fi dezinformat pe jurnalişti. 

Pacientul din Satu Mare a fost pacientul cu numărul 120 diagnosticat cu Covid-19. Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel