Coronavirus: oamenii de știință australieni, primii care au recreat virusul în afara Chinei

Virus
Oamenii de știință din Australia au devenit primii care au recreat noul coronavirus în afara Chinei în ceea ce au numit o „descoperire semnificativă”.  

Descoperirea va fi împărtășită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în speranța că poate ajuta eforturile de diagnostic și tratare a virusului, notează BBC News. 

Oamenii de știință din China au recreat și virusul și au împărtășit secvența genomului său, dar nu virusul în sine.

Focarul a ucis 132 de persoane în China și a infectat aproape 6.000.

Există cel puțin 47 de cazuri confirmate în alte 16 țări, inclusiv în Thailanda, Franța, SUA și Australia. Nu s-au raportat decese în afara Chinei.

Cercetătorii de la un laborator de specialitate din Melbourne, Australia, au spus că au fost capabili să recreeze o copie a virusului de la un pacient infectat. Eșantionul le-a fost trimis vineri.

"Am planificat un incident ca acesta de mai mulți, mulți ani și tocmai de aceea am fost capabili să obținem un răspuns atât de repede", a spus dr. Mike Catton de la Peter Doherty Institute for Infection and Immunity.

Medicii au spus că această copie poate fi folosită ca „material de control" pentru testare și un element de ajutor pentru diagnostic.

Aceasta ar putea implica un test de diagnostic precoce care ar putea detecta virusul la persoanele care nu au prezentat simptome.

Autoritățile chineze au spus că virusul - ca o gripă normală - este capabil să se răspândească în perioada sa de incubație.

OMS a spus însă că nu este clar dacă este contagios înainte de apariția simptomelor.

Un test de anticorpi ne va permite sa testam retrospectiv pacientii suspectati, astfel incat sa putem aduna o imagine mai exacta a cat de raspandit este virusul si, in consecinta, printre altele, rata mortalitatii adevarate, a spus dr. Catton.

De asemenea, va ajuta la evaluarea eficacității vaccinurilor de încercare.

Potrivit OMS, perioada de incubație poate varia de la două la 10 zile.

În ultimele zile, numărul de cazuri de virus în China a crescut rapid, în ciuda faptului că autoritățile au luat măsuri drastice pentru a opri răspândirea.

Autoritățile chineze au întreprins acțiuni extinse pentru a bloca în mod eficient Wuhan în provincia Hubei, de unde provine virusul și în orașele din jur.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel