Coronavirus: o fată din grupul de elevi ce a vizitat Italia, plasată în carantină

Coronavirus
Coronavirus: o fată de liceu din grupul de elevi care a vizitat Italia săpătămâna trecută, inclusiv Veneția, a fost plasată în carantină, după ce a început să facă febră.

O fată de 15 ani dintre liceenii care au fost în Italia la sfârșitul săptămânii trecute a fost plasată în carantină, după ce a început să facă febră, joi noaptea. În această dimneață urmează să fie trimise probele pentru analize la un centru din Cluj Napoca, pentru a detecta o eventuală infecție cu noul coronavirus. Fata se afla printre cei 51 elevi și profesori din Alba Iulia care au petrecut sfârșitul săptămânii trecute în Italia, inclusiv în Veneția.

„Eleva din grupul sosit duminică prezintă febră în jur de 38 de grade. A fost transferată la unitatea de carantină amenajată la Compartimentul de Dermato-venerologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia", a informat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, citat de agerpres.ro. Potrivit acestuia, fata a fost transferată de acasă, unde era în izolare, la spital de către un echipaj al ISU Alba, respectând protocolul. Alături de fată, se află în carantină şi mama sa.

„Vineri, la prima oră, vor fi transmise probele la Cluj. Este o măsură preventivă”, a adăugat Sinea.

Un grup de 51 de elevi şi profesori de la liceul de artă din Alba Iulia s-a reîntors, duminică noaptea, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia, unde plecaseră joia trecută. Ei au fost consultaţi, la sosirea în Alba, de către specialişti şi au plecat apoi fiecare spre casă, urmând să fie monitorizaţi timp de două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate.

Copiii şi cadrele didactice au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia.

În Alba, sunt izolate în total la domiciliu 116 persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel