Coronavirus. Izolarea la domiciliu, O ILUZIE. Val Vâlcu, semnal de alarmă - Întrebări fundamentale

Coronavirus
Epidemia cu coronavirus și declarațiile alarmiste ale reprezentanților politici panichează populația. La această panică generală, se adaugă lipsa respectării procedurilor, precum și lipsa existenței unui plan concret de acțiuni. Întrebări sunt multe, răspunsurile lipsesc.

Val Vâlcu a ridicat o problemă esențială. "Sunt două măsuri în cazul suspiciunilor de infectare cu coronavirus: carantinarea și izolarea la domiciliu. Cei care se află în așa-numita izolare la domiciliu, se află într-o situație care poate fi descrisă mai degrabă ca un deziderat, nu este un mecanism care să funcționeze. În primul rând, ar trebui să existe suport logistic și fonduri alocate pentru cazurile aflate în izolare la domiciliu, nu simpla scutire medicală a DSP. Dacă se află în imposibilitatea de a sta la domiciliu, din cauza locului de muncă, izolarea pentru 14 zile ar însemna că persoana în cauză rămâne fără venit. Dacă e singurul membru al familiei și rămâne izolat în casă, cine-i aduce mâncare, apă, cine duce gunoiul? Dacă e o familie, cu atât mai mult! E un mit! O iluzie! Că vor sta 14 zile în casă. Nu există resurse. Sunt rații de mâncare, persoane desemnate? Nu e stabilit în momentul de față, în contextul numărului mare celor aflați în izolare la domiciliu. Dacă se recomandă izolarea, e posibil să nu fie luată în serios, dar, dacă se cere, cum o impui? Vor fi date 4.000 de amenzi penale? Poți tu, ca stat, să supraveghezi 4.000 de persoane? Nu s-a lămurit până acum" a subliniat jurnalistul, pentru DCNews.

 

Citeste continuarea pe DCNews.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel