Coronavirus: Iran și Italia, numărul de persoane infectate crește. OMS: Trebuie să acționăm rapid

Coronavirus,
Iran și în Italia numărul de cazuri de coronavirus a crescut alarmant în 48 de ore, directorul OMS spune că trebuie să acționăm rapid ca să oprim epidemia. 

La conferința de presă zilnică susținută la Geneva, directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a susținut că răspândirea virusului încă poate fi oprită.

„Fereastra de oportunitate este însă din ce în ce mai mică, așa că trebuie să acționăm rapid înainte să se închidă. De aici înainte, această epidemie poate înainta în orice direcție. Dacă ne descurcăm bine, putem stopa declanșarea unei crize serioase, însă dacă ratăm această oportunitate, s-ar putea să ne confruntăm cu o problemă gravă", a susținut el.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a catalogat drept „foarte îngrijorător" faptul că Iran a raportat 18 cazuri de îmbolnăvire și 4 decese în interval de doar 48 de ore, adăugând că OMS a trimis echipamente pentru testarea pacienților la Teheran. Noi cazuri au fost confirmate și în Liban, a anunțat oficialul OMS.

În paralel, situația se agravează în nordul Italiei, cu 16 cazuri raportate într-o singură zi. Dintre acestea, 14 noi cazuri au fost confirmate în regiunea înstărită Lombardia și alte două sunt suspecte în cea vecină, Veneto.

Cel puțin nouă orașe din Lombardia și unul din Veneto au luat măsuri de semi-carantină, și au închis de astăzi, pentru cel puțin 5 zile, barurile, școlile și alte locuri publice, pentru a reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătății în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel