Coronavirus, femei însărcinate: cât de frecvent se transmite bebelușului

COVID-19, infecție
Femeile însărcinate pot transmite noul coronavirus copiilor lor la naștere, apreciază cercetătorii chinezi. Ei au constatat că bebelușii îmbolnăviți astfel s-au refăcut după șase sau șapte zile de viață.

Cercetătorii chinezi au raportat azi că este posibil, deși rar, ca mamele însărcinate cu boala COVID-19 să transmită infecția la copiii lor.

Echipa a urmărit 33 de femei însărcinate din Wuhan, orașul în care a fost identificată pentru prima dată boala din spatele unei pandemii mortale - și a constatat că trei bebeluși erau infectați cu noul coronavirus la naștere (o rată de nouă la sută, deși într-un eșantion foarte mic).

Concluziile lor au fost raportate în JAMA Pediatrics.

Toți cei trei copii infectați erau băieți și toți au fost născuți prin cezariană, deoarece mamele lor aveau pneumonie asociată COVID-19.

În plus, una dintre ele a năsscut prematur, la 31 de săptămâni și a necesitat resuscitare.

Cei doi bebeluși care au fost născuți la timp au prezentat letargie și febră, iar unul a avut pneumonie. Ambii au fost tratați în unități de terapie intensivă și au fost testați negativ la coronvirus, în a șasea zi de viață.

Bebelușul prematur a prezentat cele mai grave boli, inclusiv pneumonie, respirație și sepsis, care s-au rezolvat în cele din urmă cu tratament în terapie intensivă, inclusiv ventilație, antibiotice și cafeină, iar ce testul pentru coronavirus a devenit negativ în a șaptea zi de viață.

Toți trei au supraviețuit.

Experții chinezi au raportat anterior că poate fi posibil ca așa-numita „transmitere verticală” de la mame însărcinate la bebeluși să poată avea loc după ce un nou-născut a fost detectat cu virusul, la 30 de ore de la naștere.

Acest lucru poate apărea de-a lungul placentei sau în timpul procesului de naștere.

„Prin urmare, este crucial să se testeze femeile însărcinate și să pună în aplicare măsuri stricte de control al infecțiilor, carantină a mamelor infectate și monitorizare atentă a nou-născuților”, a concluzionat echipa.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel