Coronavirus: experți se întâlnesc la Geneva

Pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Foto: Xinhua Video
Săptămâna viitoare, la Geneva se vor întâlni experți în coronavirus deoarece o nouă tulpină a virsului continuă să se răspândească în alte state, nu doar în China.

Coronavirus, OMS. Experţi în coronavirus din mai multe ţări vor participa săptămâna viitoare la o reuniune la Geneva, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în contextul în care o nouă tulpină a virusului continuă să se răspândească China şi în alte state. La reuniunea organizată în zilele de marţi şi miercuri vor lua parte specialişti care vor prezenta cele mai recente date cu privire la virusul care a provocat decesul a peste 550 de persoane.

Experţii vor discuta despre tratamente şi vaccinuri şi vor analiza totodată posibila sursă a agentului patogen şi modul în care acesta se răspândeşte. De asemenea, în cadrul reuniunii va fi abordat subiectul dezvoltării diagnosticului rapid şi a analizelor de sânge, precizează DPA, potrivit Agerpres.

OMS a decretat joia trecută că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în China şi care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel