Coronavirus: două persoane suspecte, izolate la spital

Coronavirus
Două persoane au fost suspecte de infecție cu coronavirus în Suceava și au fost izolate la spital. Sunt așteptate rezultatele analizelor.

Două persoane se află în prezent în izolare la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, cu suspiciune de coronavirus. La una dintre ele rezultatul analoizelor a fost negativ, iar la cea de-a doua încă se așteaptă rezultatele, arată Direcția de Sănătate Publică Suceava, citată de agerpres.ro. Sursa citată precizează că, la nivelul judeţului, sunt în evidenţe 303 persoane care au călătorit în zone de risc şi 252 membri de familie sau aparţinători, toate fiind monitorizate la domiciliu, fără să prezinte simptomatologie specifică.

În prezent nu sunt persoane aflate în carantină, în judeţ, iar pentru un sucevean în vârstă de 71 de ani, întors din Italia pe cale terestră, s-a confirmat prezenţa coronavirusului şi a fost transferat la Iaşi.

Săptămâna trecută prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, declara că în judeţ au fost identificate mai multe locaţii pentru carantinare, unde s-ar putea caza în caz de nevoie un număr de 68 de persoane.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că va aloca 100.000 de lei din care se vor asigura, la nevoie, alimente şi apă pentru carantină şi se vor tipări 30.000 de pliante cu materiale informative despre noul coronavirus.

Primarul a precizat că a închiriat trei apartamente în municipiul Suceava, având ca destinaţie carantinarea persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, dacă va fi cazul.

De asemenea, Lungu a spus că a încheiat contract cu o firmă de catering care asigură deja alimente şi apă persoanelor aflate în autoizolare în municipiu şi care au solicitat acest serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel