Coronavirus China: primul pacient vindecat din provincia Jiangxi

Un chinez vindecat de coronavirus. Pacientul, în mijlocul echipei medicale care l-a pus pe picioare. Foto: news.cn
Un pacient diagnosticat cu pneumonie dată de noul coronavirus (2019-nCoV) a fost externat luni dintr-un spital din provincia Jiangxi din China de est, el fiind primul pacient vindecat din această provincie.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din regiunea Xingan, a condus un prieten în orașul Honghu din provincia Hubei (cea de unde a pronit noul coronavirus) pe 3 ianuarie. Apoi s-a întors aasă, la Xingan, pe 5 ianuarie, notează agenția de presă Xinhua. La scurt timp după revenirea acasă, bărbatul a dezvoltat simptome, inclusiv febră, tuse și durere în piept.

Starea s-a agravat brus, apoi și-a revenit la fel de rapid

Pe 23 ianuarie, el a fost diagnosticat cu o pneumonie dată de noul coronavirus și transferat la Spitalul desemnat la nivel provincial, care este afiliat Universității Nanchang.

Pacientul era în stare critică când a fost transferat pentru prima dată la spital, a declarat Xu Fei, director adjunct al Departamentului de Medicină Respiratorie și de Îngrijire Critică al spitalului.

Starea sa s-a îmbunătățit semnificativ după tratament și a îndeplinit standardele pentru externare ale Comisiei Naționale de Sănătate, potrivit Xu. La 5 zile după diagnostic, bărbatul a plecat casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel