Coronavirus China: Primul deces la Beijing. Români în provincia de unde vine virusul, 25 se întorc acasă

Primul caz de gripă aviară la om
Beijing, capitala Republicii Populare China, a anunțat oficial primul deces provocat de noul coronavirus. Pe de altă parte, Ministerul de Externe din România a anunțat că 25 de muzicieni români care se află la Beijing au plecat astăzi spre țară. Pe lângă ei, MAE a identificat  3 români care se află în provincia de unde provine virusul.

Autoritățile din oraşul Beijing au raportat luni un prim deces în capitala Chinei, provocat în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, a anunțat AFP. Victima, un bărbat în vârstă de 50 de ani, s-a deplasat pe 8 ianuarie în oraşul Wuhan, focarul epidemiei, şi a prezentat semne de îmbolnăvire, având febră, după ce s-a întors la Beijing, şapte zile mai târziu, a anunţat Comitetul pentru Sănătate din capitala chineză.

Românii din China se întorc acasă

Ministerul român de Externe a anunțat că trei români află în provincia chineză Hubei, în care a apărut virusul ucigaș. Doi dintre ei sunt în orașul Yichang și unul în Wuhan. Deocamdată nu se știe dcacă aceștia vor fi aduși în țară, arată romaniatv.ro.

Pe lângă ei, un grup de 25 de muzicieni români din Mioveni județul Arge, care se aflau la Beijing pentru a lua parte la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, au plecat spre România și vor ajunge mâine pe Aeroportul Otopeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel