La vârsta a doua, prevenția...
O echipă de oameni de știință au putut testa probe de sânge de la un pacient care a contractat COVID-19 și a fost internat cu simptome moderate.
Autorii studiului, publicate în revista Nature Medicine, au spus că a fost prima dată când experții au cartografiat răspunsul imunitar general al organismului la noua boală.
"Am văzut un răspuns imun cu adevărat robust care a precedat recuperarea clinică", a declarat pentru AFP Katherine Kedzierska, de la Institutul pentru Infecții și Imunitate Peter Doherty de la Universitatea din Melbourne.
„Am observat un răspuns imun, dar din punct de vedere vizual era încă rău, iar trei zile mai târziu pacienta și-a revenit”.
Cercetătorii se află într-o cursă contra timp pentru a încerca să găsească un vaccin pentru noul coronavirus, care marți a înregistrat peste 180.000 de infecții confirmate și peste 7.000 de decese.
Keszierska a spus că cercetarea echipei sale a fost „un pas important în înțelegerea recuperării de la COVID-19”.
„Avem rezultate verificabile la mai mulți pacienți cu boală moderată. Acum putem pune întrebarea: ce este diferit sau lipsește la persoanele care sunt bolnave fatal?"
Ea a spus că rezultatele au avut două aplicații practice.
În primul rând, va ajuta virologii să dezvolte un vaccin, deoarece scopul vaccinării este de a reproduce răspunsul imun natural al organismului la viruși.
Echipa a identificat patru populații de celule imune distincte în sângele pacientului COVID-19, în timp ce s-a recuperat.
Kedzierska a spus că acestea sunt „foarte asemănătoare cu ceea ce vedem la pacienții cu gripă”.
Deși ucide sute de mii de oameni anual, există un vaccin larg eficace împotriva gripei.
Cea de-a doua aplicație practică este screeningul, a spus Kedzierska. Observațiile lor ar putea ajuta, de asemenea, autoritățile din domeniul sănătății să facă predicții mai bune în cazul viitoarelor focare de boală despre cine este cel mai expus riscului.
Teoretic, acești „markeri” ai sistemului imunitar ar putea prezice cu o mai mare acuratețe care pacienții sunt susceptibili să aibă simptome ușoare și care riscă să moară.
Majoritatea deceselor prin COVID-19 apar la pacienții vârstnici sau care au afecțiuni medicale existente, precum boli de inimă și diabet.
Copiii, pe de altă parte, par să prezinte simptome puține sau deloc. Kedzierska a spus că este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili de ce, dar sistemul imunitar încetinește în mod natural pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.
Sharon Lewin, directorul Doherty Institute și unul dintre principalii experți din lume în domeniul bolilor infecțioase, a declarat că rezultatele studiului au fost promițătoare.
„Arată că organismul are un răspuns imun foarte bun și puternic la virus și este asociat cu limpezirea simptomelor”, a spus ea.
"Sperăm că acum putem recolta anticorpii și să-i creștem la scară", a spus ea.
Sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...