Coronavirus, bilanț: Peste 60.000 de oameni s-au îmbolnăvit până acum
13 feb, 08:59
Bilanțul epidemiei cauzate de coronavirus arată că numărul persoanelor care s-au infectat a depășit 60.000, peste 1.300 au murit din această cauză, iar peste 6.000 de oameni s-au vindecat.
Coronavirus

Evoluția epidemiei poate fi urmărită în timp real pe o pagină de web special creată, unde datele arată că numărul celor infectați a ajuns la 60.332 de oameni, în timp ce numărul celor care au murit din această cauză a ajuns la 1.369. Pe de altă parte, îmbucurător este faptul că numărul celor care s-au vindecat a ajuns la 6.061, o cifră care înregistrează o creștere semnificativă în fiecare zi.

Cea mai mare parte a îmbolnăvirilor au loc în China, 59.807 dintre cazuri fiind înregistrate acolo.

Pagina de web a fost special creată special pentru epidemia de CORONAVIRUS de către specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE) unde pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

În România nu avem niciun caz confirmat de coronavirus.


Ştiri Recomandate

Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri