Coronavirus: 41 de cadre medicale de la SJU Focșani, testate după ce un medic a fost depistat pozitiv

Coronavirus
Peste 40 de cadre medicale de a SJU din Focșani au fost testate pentru noul coronavirus, după ce un medic a fost testat pozitiv. O anchetă epidemiologică se desfășoară acum.  

Un număr de 41 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani au fost testate pentru noul coronavirus, în urma unei anchete epidemiologice demarate la unitatea medicală după ce un medic a fost confirmat pozitiv la COVID-19, potrivit unei informări transmise de Prefectura Vrancea, scrie agerpres.ro. „În urma anchetei epidemiologice făcute în cazul medicului infectat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Pantelimon» Focşani, au fost recoltate probe de la 41 de persoane, acestea fiind în lucru”, a precizat Prefectura Vrancea.
În cursul săptămânii, un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19, motiv pentru care în unitatea medicală a fost demarată o anchetă epidemiologică. Angajaţii unităţii medicale au fost testaţi în baza unui protocol încheiat cu Institutul „Cantacuzino” Bucureşti, în urma căruia spitalul a achiziţionat 100 de teste pentru personalul medical.
La nivelul judeţului Vrancea, un număr de 32 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Este vorba de un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, unul de la Spitalul Municipal Adjud şi 30 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani.
În total, a ajuns la 100 numărul persoanelor din judeţ confirmate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel