Cori Grămescu: de cele mai multe ori ne concentrăm pe kilogramele în minus, nu pe schimbarea de comportament
23 sep 2021, 17:38

Exercițiile fizice
Cori Grămescu recomandă să se facă un set de analize înainte de orice remodelare corporală.

Un set de analize înainte de orice remodelare corporală, mai ales dacă vrem să slăbim peste 10 kilograme, dar și adoptarea unui comportament alimentar sănătos, afirmă Cori Grămescu.

”Înainte de a începe un proces de remodelare corporală este foarte important să faci o evaluare a stării tale de sănătate.

Un set de analize de bază pentru sânge care evaluează colesterolul, hormonii tiroidieni, calcemia, sideremia, transaminazele, bilirubina precum şi hemoleucogramă completă vor ajuta medicul de familie să facă o evaluare generală a stării tale de sănătate, iar o dată pe an, ar trebui să faci, de asemenea, un control ecografic al abdomenului, sânilor şi glandei tiroide, precum şi un control ginecologic. Acest lucru este cu atât mai necesar persoanelor care au mai mult de 10 kg de slăbit, întrucât procesul de remodelare corporală în sine este unul stresant pentru organism.

De cele mai multe ori ne concentrăm pe kilogramele în minus și nu pe schimbarea de comportament. Încearcă să defineşti acest obiectiv al slăbirii multi-dimensional. Nu este doar despre kilograme! Un proces reuşit de remodelare corporală înseamnă şi comportament alimentar sănătos, o stare de sănătate bună, vitalitate peste zi, aspect fizic sănătos, digestie bună, program regulat de odihnă, program de sport şi activităţi fizice şi orice altceva mai simţi tu nevoia să pui în definiţia acelui „de ce”.

În acest fel vei depăşi săptămânile în care cântarul nu se mişcă şi vei avea mai mulţi indicatori ai succesului tău. De asemenea, înainte de a începe să începi acest proces, e bine să te gândești la un program realist. Găseşte zile în care îţi poţi face timp pentru sport, pentru gătit şi pentru aprovizionare.

Caută resurse care să te susţină în demersul tău. Un grup de suport, o prietenă care să te încurajeze. Discută cu familia şi cere-le ajutorul dacă simţi nevoia. Poţi chiar să mergi câteva şedinţe la un terapeut sau coach care să te ajute să îţi structurezi emoţional procesul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?