Copil de trei ani, internat cu sindrom inflamator multisistem, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2

Copii
Un copil de trei ani se află internat cu sindrom inflamator multisistem, ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2.

Un copil în vârstă de trei ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Gomoiu din Capitală. el a fost diagnosticat cu sindrom inflamator multisistem, ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, Diana Ionescu, a declarat că în prezent copilul se află în stare bună şi că acesta a fost transferat din Braşov.

"Copilul este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă, prin transfer de la spitalul din Braşov. Diagnostic de prezumţie - meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncţii: disfuncţie respiratorie, disfuncţie cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunţat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noştri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă. E neintubat, e stabil şi merge spre bine", a precizat Diana Ionescu, într-o intervenţie pentru Digi 24.

Ea a menţionat că sindromul derivă din infecţia cu SARS-CoV-2.

"Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie, are un test pozitiv. La noi testele sunt negative, de RT PCR. Dar are IgG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacţie inflamatorie multisistemică, ce apare la două-trei săptămâni după infecţia cu SARS-CoV-2", a arătat ea, citează agerpres.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel