Copiii internați la „Marius Nasta” primesc cadouri de Moș Nicolae

Copil
Copiii internați la „Marius Nasta” vor primi caduri de Moș Nicolae, conform tradiției. Aproximativ 50 de copii sunt internați aici.

Aproximativ 50 de copii internați la Institutul „Marius Nasta” vor primi cadouri de Moș Nicolae, așa cum s-a obișnuit și până acum. Majoritatea celor mici care se află internați aici sunt diagnoisticați cu tuberculoză.

"Astăzi, copiii internaţi la Institutul 'Marius Nasta', în marea lor majoritate internaţi cu diagnosticul de tuberculoză, vor primi daruri pentru că Moş Nicolae vine şi pentru ei. Copiii întotdeauna pregătesc surprize pentru Moş: cântece, poezii şi sunt foarte fericiţi când vine spiriduşul Moşului. Spiriduşul Moşului va fi alături de noi şi le va împărţi cadouri pe care ei le aşteaptă deja pentru că se pregătesc de câteva zile. În prezent, sunt internaţi în instituţia medicală aproape 50 de copii cu tuberculoză. Este vorba despre sediul din Lacul Bucura (n.r. - strada Lacul Bucura), este sediul unde avem secţiile de copii pentru că întotdeauna copiii trebuie să beneficieze de circuite complet separate faţă de adulţi. (...) Tuberculoza copilului nu este contagioasă, copiii fiind victime ale infectării şi îmbolnăvirii de la adult bolnav de tuberculoză", a declarat managerul spitalului, Beatrice Mahler, citată de agerpres.ro.

Ea a afirmat că evenimentul nu este la prima ediţie.

"Acest lucru îl organizăm de câţiva ani în Institutul 'Marius Nasta', este şi vrem să rămână oarecum o tradiţie şi le mulţumim sponsorilor şi ONG-urilor care sunt alături de noi de fiecare dată atunci când vrem să facem astfel de acţiuni pentru copii", a mai spus reprezentantul instituţiei medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel