Copiii dolofani, viitorii adolescenți obezi. Legătura dovedită
13 ian 2020, 23:36

Obrăjorii dolofani or fi frumoși, dar sunt periculoși
Mămicile care își hrănesc cu disperare copiii ca aceștia să fie dolofani și cu bujori în obrăjori ar trebui să se gândească serios la sănătatea odraslelor lor. Greutatea în exces la doar câțiva anișori crește serios riscul de obezitate în adolescență.

Un nou studiu publicat în jurnalul de specialitate Pediatric Obesity arată modul în care excesul de greutate la vârsta fragedă de 3 ani este asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani. Studiul în cauză a fost realizat pe copilași din Japonia, o țara care nu e cunoscută a avea o mare rată de obezitate. Chiar și așa, rezultatele sunt elocvente.

În studiul de obezitate pediatrică, efectuat pe 1.581 de perechi mamă-copil, excesul de greutate înainte de sarcină / obezitatea la mame a fost, de asemenea, un predictor puternic al supraponderalității sau obezității la vârsta de 15 ani la copii.

După ajustări, a fi supraponderal sau obez la vârsta de 3 ani a fost legat de un risc de peste 4,2 ori mai mare de supraponderare / obezitate la 15 ani, iar excesul / obezitatea la mame a fost legat de un risc de peste 2,4 ori mai mare.

Cercetătorii nu au găsit o asociere între greutatea la naștere și excesul de greutate / obezitatea în perioada adolescenței.

„Deoarece membrii familiei împărtășesc adesea un stil de viață comun, intervențiile pentru părinți și copii pot fi necesare pentru a preveni obezitatea la adolescenți", a declarat autorul principal dr Satomi Yoshida, de la Universitatea Kyoto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?