Copiii care mănâncă mai multe fructe și legume ar putea avea o sănătate mintală mai bună

Copiii care consumă fructe și legime mai multe sunt mai sănătoși
Un nou studiu arată că micuții care consumă mai multe fructe și legume ar ptueaavea o sănătate mintală mai bună. Medicul Vasi Rădulescu a detaliat subiectul.

Copiii care consumă mai multe fructe și legume ar putea avea o sănătate mintală mai bună, spune un nou studiu, citat de medicul Vasi Rădulescu. 

Acesta a detaliat subiectul pe larg pe blogul său. Iată ce a scris el:

„Noile cercetări arată că o dietă bogată în fructe și legume proaspete poate fi bună și pentru minte, mai ales dacă ești un copil în creștere.

Cercetările publicate în BMJ Nutrition, Prevention & Health arată că un consum mai mare de fructe și legume este strâns legat de o sănătate mintală mai bună la elevii de liceu. Mai mult, cercetarea arată că un mic dejun și un prânz nutritiv sunt asociate cu bunăstarea emoțională, indiferent de vârstă.

“Este plăcut să vedem cercetări care se concentrează pe copii, pe o alimentație bună și pe efectele acesteia asupra sănătății mintale. Se pare că există mai mult stres și anxietate la copii acum, mai ales cu pandemia și cu faptul că stau acasă atât de mult timp departe de colegii și familia lor”, a declarat Audrey Koltun, RDN, CDCES, CDN, specializată în endocrinologie pediatrică la Cohen Children’s Medical Center of NY.

Ce a descoperit studiul

Pentru a explora dacă alegerile alimentare pot fi legate de sănătatea mintală, cercetătorii au folosit sondaje din peste 50 de școli din Regatul Unit. În total, aproape 11.000 de elevi au completat sondajul (cu 8.823 de sondaje valide), iar dovezile au arătat că scorul mediu de sănătate mintală a fost de 46,6 din 70 pentru copiii din școlile secundare și de 46 din 60 pentru copiii din școlile primare.

Dintre aceștia, doar 25% dintre elevii de gimnaziu și 28,5% dintre elevii de școală primară au declarat că mănâncă cele cinci porții recomandate de fructe și legume pe zi. Zece la sută și, respectiv, nouă la sută nu au mâncat niciun fruct și nicio legumă. Aproximativ 21 la sută dintre copiii din școlile secundare și 12 la sută dintre elevii din școlile primare au mâncat doar o băutură neenergizantă sau nu au mâncat nimic la micul dejun, în timp ce 11 la sută nu au mâncat la prânz.

Cercetarea a constatat că elevii care au mâncat una sau două porții zilnice de fructe și legume au obținut un punctaj mai mare cu 1,42 unități, în timp ce consumul a trei sau patru porții a înregistrat o creștere de 2,34 unități. Cei care au mâncat cinci sau mai multe porții au avut un scor cu 3,73 unități mai mare.

“La un nivel fundamental, o nutriție suficientă este necesară pentru a furniza elementele de bază pentru dezvoltarea și funcționarea organismului, atât la copii, cât și la adulți, inclusiv creșterea și replicarea celulelor, sinteza ADN-ului, metabolismul neurotransmițătorilor și al hormonilor și, în mod deosebit critic pentru copii, o nutriție optimă este importantă pentru dezvoltarea creierului”, au scris autorii studiului.

Autorii studiului recunosc că cercetarea lor a avut limitări, inclusiv faptul că răspunsurile la sondaj pot fi inexacte.

De ce fructele și legumele sunt legate de sănătatea mintală

“Fructele și legumele sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Mulți dintre copiii și familiile cu care lucrez nu mănâncă suficient din aceste alimente. Atunci când școlile au teste standardizate, ele trimit adesea o notă acasă pentru a se asigura că copiii mănâncă un mic dejun sănătos în ziua respectivă”, a adăugat Koltun. “De ce să nu recomandăm acest lucru în fiecare zi?”

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel