COPAC, revoltată de blocarea internărilor pacienților cronici: 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020

Spital, clinică
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice este revoltată de blocarea internărilor în spital a pacienților care nu sunt urgențe și arată că asta a făcut ca 88% dintre pacienții tratați de cancer să-și piardă viața în 2020.

„Pacienții cronici au nevoie de tratament. Acum, nu după trecerea pandemiei”, susține Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România.

Organziația transmite într-un comunicat e presă că „este revoltată de modul în care autoritățile au decis să blocheze internarea pacienților cronici. Chiar dacă ei poate nu sunt o urgență majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale și monitorizare.”

„Reamintim autorităților că 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date și declarații oficiale și 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC.

Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața. În plus și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile. La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost>, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC solicită factorilor de decizie să revină asupra deciziei de aseara, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici”, mai arată coaliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel