Consumul de linte în perioada POSTULUI te ajută să SLĂBEȘTI și are efecte TERAPEUTICE

consumul de linte FOTO: Pexels @mart production
Consumul de linte are numeroase beneficii pentru sănătate. Care sunt acestea și câte tipuri de linte există?

Lintea este unul dintre cele mai proteice alimente vegetale. Lintea poate fi consumată fiartă în supe, salate sau alte mâncăruri.

Valori nutritive

Lintea este o oază de nutrienți, bogată în proteine, fibre și săracă în grăsimi. Lintea conține tiamină (Vitamina B1), niacină (Vitamina B3), Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina B9, fier, fosfor, cupru, zinc, magneziu, potasiu și mangan. Aceste valori nutritive fac lintea un aliment foarte important în dietele vegetariene, vegane sau în perioada postului.

Lintea te ajută să slăbești

Lintea este recomandată persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Datorită conținutului său scăzut în grăsimi și crescut în vitamine și minerale, lintea oferă un aport nutritiv corespunzător și oferă senzație de sațietate.

Potrivită pentru diabetici

Consumul de linte ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Mai mult decât atât, această legumă scade nivelurile de colesterol și trigliceride din sânge, protejând sistemul cardiovascular. Colesterolul și trigliceridele din sânge sunt foarte periculoase, iar nivelul lor este crescut atât la diabetici, cât și la persoanele care suferă de boli de inimă.

Prietenoasă cu sistemul digestiv

Lintea are un conținut crescut în fibre care contribuie la reglarea tranzitului intestinal și accelerează secreția biliară. Așadar, lintea acționează împotriva constipației și contribuie la creșterea bacteriilor "bune" din intestin.

Ajută sistemul nervos

Polifenolii din linte au efect antioxidant și protejează neuronii. Stresul oxidativ poate cauza boli cronice sau afecțiuni neuro-degenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson. Consumul de linte previne apariția bolilor sistemului nervos, apără celulele de procesele canceroase și protejează organismul de inflamații. Nutrienții din linte contribuie și la sănătatea sistemului osos.

Perfectă în post

Conform healthline, lintea conține 25% proteină. Acest lucru înseamnă că acest aliment este un înlocuitor perfect al cărnii și este potrivită în perioadele de post.

Tipuri de linte

În funcție de culoare, lintea poate fi:

-linte verde;

-linte roșie;

-linte maro;

-linte neagră.

Vezi și: Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel