Consumul de canabis ar putea duce la infertilitate? Iată ce spun specialiștii

Canabis
Consumul de canabis ar putea crea probleme femeilor care vor să rămână însărcinate.

Femeile care consumă marijuana pot avea mai multe dificultăți în a rămâne însărcinate decât femeile care nu consumă, potrivit unui studiu publicat online, de revista Human Reproduction.

Studiul a analizat 1.200 de femei care încercau să conceapă după ce au suferit una sau două avorturi spontane.

Cercetătorii au urmărit femeile timp de șase cicluri lunare și au urmărit pe cele care au rămas însărcinate pe durata sarcinii.

Cele care au raportat consumul de marijuana sau hașiș în ultimele 12 luni sau ale căror probe de urină au arătat dovezi de canabis au avut cu 40% mai puține șanse să rămână însărcinate, la fiecare ciclu lunar, decât cele care nu au consumat canabis.

Doar 42% dintre consumatorii de canabis au rămas însărcinate în perioada de studiu, comparativ cu 66% dintre cele care nu consumă consumatori. Cu toate acestea, nu a apărut nicio diferență în ceea ce privește rata avortului între utilizatoare și non-utilizatoare.

Autorii studiului citat de Harvard Medical School au spus că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel