Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Consiliere gratuită online pentru copii cu anxietate sau depresie
03 apr, 17:16
Copiii cu probleme de anxietate și depresie beneficiază gratuit de un program online de psihoterapie, oferit de UBB Cluj.
Copiii crescuți de bunici

Anxietate, depresie, copii. Specialiștii UBB oferă consiliere psihologică online gratuită pentru copiii cu anxietate sau depresie printr-un program online de psihoterapie oferit de Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul UBB din Cluj-Napoca, program coordonat de Anca Dobrean.

Programul oferă psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani care au problemele de anxietate și/sau depresie și se desfășoară online, în cadrul unei platforme securizate.

”Problemele de anxietate și depresie sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și adolescenților, iar adesea ele rămân netratate fiind ulterior asociate cu o serie de consecințe negative pentru elevi, familie, școală. Cel mai adesea grijile exagerate, lipsa încrederii în sine, perfecționismul, tendința de catastrofare, acuzele somatice, schimbările programului alimentar sau de somn, tristețea exagerată, iritabilitatea pot fi semne care indică prezența unor probleme emoționale care pot fi tratate de specialiști în sănătate mentală", afirmă coordonatorul proiectului, prof. univ. dr. Anca Dobrean.

După obținerea acordului parental, copiii vor fi evaluați pe baza unui chestionar privind emoțiile și comportamentele lor în ultimele 6 luni, apoi vor fi invitați, împreună cu părinții, la un interviu telefonic. Cei care doresc să acceseze programul de intervenție, părinții interesați pot accesa linkul http://bit.ly/SREBTonADP sau pot trimite un e-mail la adresa [email protected]

 

 


Ştiri Recomandate

Gena care duce la nașterea mai multor copii
Cât contează mediul familial în dezvoltarea creierului la adolescenți
Melanom malign, tratat cu antihistaminice? Rezultate promițătoare
Cum mănânci sănătos la birou, 3 sfaturi esențiale
Ministrul Sănătății: Totuși, am rămas cu ceva după aceste două luni
Cum slăbești purtând o VESTĂ specială
Pastile de dietă, laxative. Care este legătura lor cu tulburările alimentare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?