Congresul Național de Îmbătrânire Activă, inițiativă pentru vârstnici. Alexandra Dobre: Statul are resurse limitate și atunci venim noi, organizațiile neguvernamentale să sprijinim și să ajutăm

congresul national de imbatranire activa - FOTO: Freepik@carlosbarquero
România face pași importanți spre integrarea tehnologiilor digitale în viața seniorilor, prin inițiative precum Congresul Național de Îmbătrânire Activă, organizat de ICI București. Cu soluții inovatoare și campanii de educare, evenimentul subliniază nevoia de sprijin pentru o îmbătrânire activă și sănătoasă, într-o societate aflată în plin proces de digitalizare.

Vezi și: Prevenția, esențială în cazul vârstnicilor. Alexandra Dobre: Tindem să tratăm și nu să prevenim

Îmbătrânirea activă capătă noi valențe în România, odată cu implicarea ICI București și a Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, care promovează soluții tehnologice și inițiative inovatoare menite să îmbunătățească viața seniorilor.  Prin colaborări intersectoriale și lansarea de proiecte de impact, îmbătrânirea sănătoasă devine un obiectiv național.

ICI București își asumă un rol de pionierat în crearea unui mediu propice pentru integrarea tehnologiilor smart în viața de zi cu zi a seniorilor.

În cadrul Congresului Național de Îmbătrânire Activă, ICI București a subliniat importanța soluțiilor tehnologice menite să răspundă nevoilor în creștere ale populației vârstnice, evidențiind faptul că digitalizarea reprezintă nu doar un instrument de modernizare, ci și o necesitate pentru îmbunătățirea calității vieții seniorilor.

Seniori de colecție

Alexandra Dobre, Președintele Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, a evidențiat nevoia urgentă de a deschide mai multe Centre de Zi pentru seniori. În acest sens, Asociația își propune să deschidă un nou centru anul viitor, continuând demersurile pentru sprijinirea vârstnicilor.

În plus, anul acesta vor fi lansate două proiecte majore: Albumul "Seniori de Colecție" și Campania Națională "Securitatea Cibernetică în Rândul Vârstnicilor". Albumul reprezintă o celebrare a celor 22 de Gale "Seniori de Colecție", care au adus în prim-plan personalități remarcabile din România, iar campania de securitate cibernetică își propune să educe și să protejeze seniorii în mediul digital.

"Dezideratul acestui eveniment este și acela de a demonstra nevoia existenței mai multor Centre de Zi pentru seniori! Anul viitor vom deschide și noi un astfel de centru, iar anul acesta vom lansa în premieră două proiecte foarte importante, de mare impact: 

Albumul SENIORI DE COLECȚIE – o încununare a celor 22 de Gale SENIORI DE COLECȚIE cu invitați de excepție pe care le-am iniţiat şi organizat și Campania Națională SECURITATEA CIBERNETICĂ ÎN RÂNDUL VÂRSTNICILOR, a menționat Alexandra Dobre, Președinte, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă. 

Vezi și: Vârstnicii, vulnerabili în fața singurătății. Alexandra Dobre: Unul din 3 seniori nu socializează cu mai mult de două persoane. Unul e poștașul și celălat preotul sau medicul de familie

Îmbătrânire activă - FOTO: Freepik@jordiher22

Strategii de îmbătrânire activă

Congresul Național de Îmbătrânire Activă subliniază faptul că îmbătrânirea nu trebuie să fie un proces pasiv, ci unul activ, în care seniorii pot rămâne implicați în viața socială.

"Suntem peste 25.000 de membri, foarte mulți activi. Încerc să mă substitui statului. Statul are resurse limitate și atunci venim noi, organizațiile neguvernamentale să sprijinim și să ajutăm pentru că nevoia este foarte mare în raport cu ceea ce se poate acoperi de către stat.

Și statul începe să facă pași pentru acest concept de îmbătrânire activă și sănătoasă. A fost adoptată strategia națională de îmbătrânire activă și sănătoasă, ca urmare a aprobării și adoptării a strategiei europene de îmbătrânire activă și sănătoasă.

Există măsuri concrete care se iau, există programe de finanțare  care se adresează ONG-urilor, există cluburile de seniori la nivelul primăriilor de sector", a mai menționat Alexandra Dobre, Președinte, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel