Comisia de sănătate din Senat, raport de admitere a OUG pentru stocurile de urgență medicală

Materiale medicale
Comisia pentru sănătate din Senat a dat raport de admitere, marţi, proiectului de ordonanță ce privește stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Comisia pentru sănătate din Senat a dat raport de admitere, marţi, proiectului OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei. Prin această ordonanţă se constituie stocurile de urgenţă medicală ca rezerve materiale, destinate intervenţiilor operative pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă generale, de tipul de risc epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple.

De asemenea, se propune ca, în cazul epidemiilor/ pandemiilor sau situaţiilor de urgenţă de sănătate publică internaţionale declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dacă există un risc iminent pentru sănătatea publică, să instituie carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor (cu respectarea prevederilor din Regulamentul Sanitar Internaţional, la propunerea Grupului tehnic de experţi ai MS, ministrul Sănătăţii).

Totodată, se asigură dotarea tuturor aeroporturilor internaţionale, indiferent de subordonare (patru aeroporturi se găsesc sub autoritatea Ministerului Transporturilor, iar 12 sub cea a consiliilor judeţene), cu scanere termice, conform solicitării Ministerului Sănătăţii, mai notează agerpres.ro. Pentru situaţii justificate cantităţile de urgenţă medicală prevăzute pot fi majorate. De asemenea, Ministerul Finanţelor se obligă să asigure sumele necesare în cazul modificării acestor cantităţi.

Epidemia de infecţii virale cu noul coronavirus s-a declanşat în Regiunea Wuhan din China în decembrie 2019. Virusul s-a răspândit ulterior în alte provincii din R. P. Chineză continentală, dar şi în alte ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel