Combinarea postului intermitent cu exercițiile de intensitate ridicată. Formula ideală pentru pierdea în greutate

post intermintent exercitii Foto: Freepik @EyeEm
Află mai multe despre efectele obținute din combinarea unei rutine de fitness eficiente cu un plan alimentar bine pus la punct.

Un studiu publicat în PLOS One sugerează că o combinație între alimentația cu restricție de timp (MRT) și antrenamentul funcțional de intensitate ridicată (AFIR) poate oferi rezultate mai bune pentru femeile cu obezitate, în comparație cu practicarea metodelor singure. Femeile care au practicat atât MRT, cât și AFIR au înregistrat cele mai bune rezultate în ceea ce privește managementul greutății și markerii de sănătate cardiometabolică.

Combinația dintre cele două strategii poate ajuta la arderea grăsimilor în plus, în timp ce dezvoltă musculatura slabă. Studiul a constatat că femeile inactive cu obezitate care au practicat nu doar una, ci ambele strategii au avut reduceri mai semnificative ale compoziției corporale și ale nivelurilor de lipide și de glucoză.

Mâncatul cu restricții de timp (MRT) este un tip de post intermitent care limitează consumul de alimente la anumite ferestre din timpul zilei, în timp ce AFIR presupune exerciții aerobice și de rezistență care imită mișcările zilnice. Ambele strategii au devenit populare în ultimii ani.

Rezultatele studiului

Un studiu a constatat că această combinare a alimentației cu restricții de timp (MRT) și a antrenamentului funcțional de intensitate ridicată (AFIR) poate duce la beneficii semnificative pentru sănătate. La studiu au participat 64 de femei cu obezitate, cu o vârstă medie de 32 de ani. Participantele au fost repartizate să practice fie MRT sau AFIR singure, fie o combinație a celor două.

După 12 săptămâni, toate cele trei grupuri au prezentat o pierdere semnificativă în greutate, reduceri ale circumferinței taliei și șoldului și modificări pozitive ale nivelurilor de lipide și de glucoză. Participanții au avut, de asemenea, o tensiune arterială mai mică.

u toate acestea, cei care au practicat atât MRT, cât și AFIR au observat beneficii mai pronunțate în general. Studiul evidențiază efectul pozitiv al postului intermitent asupra sănătății metabolice, deoarece acesta completează efectele pozitive ale exercițiilor fizice asupra sănătății metabolice.

Foto: Freepik

Studiul privind beneficiile AFIR și MRT în pierderea în greutate are unele limitări, inclusiv dimensiunea redusă a eșantionului, specificitatea exercițiilor funcționale și obiceiurile alimentare auto-raportate.

Nu este clar dacă beneficiile pentru sănătate au rezultat dintr-o schimbare a orelor de masă sau din reducerea aportului caloric. Studiul nu a explorat de ce persoanele care au făcut atât AFIR, cât și MRT au avut cele mai bune rezultate.

Experții sugerează că ambele intervenții au ca rezultat o schimbare metabolică pentru a promova arderea grăsimilor de către organism și pentru a construi mușchi slabi. Mesajul cheie al studiului este că încorporarea activității fizice și a antrenamentului în cadrul unei pierderi active de greutate poate fi benefică pentru menținerea țesutului slab, care se pierde într-o anumită măsură atunci când cineva slăbește.

Vezi și: Exercițiul care îți protejează genunchii la orice vârstă. Îmbunătățește mobilitatea și întărește mușchii din jurul genunchilor

Înaintea începerii unui nou regim de exerciții fizice sau de dietă

Începerea unui nou regim de exerciții fizice sau de dietă trebuie consultată cu un medic. De exemplu, cei interesați de mâncatul restrictionat de timp ar trebui să înceapă încet și să crească treptat intensitatea pentru a evita complicațiile.

Deși MRT este sigur și eficient, este posibil să nu fie potrivit pentru anumite persoane, cum ar fi cele cu diabet, cu antecedente de tulburări de alimentație sau femeile însărcinate sau suspecte de a fi însărcinate.

Experții subliniază importanța concentrării asupra a ceea ce mâncați, nu doar asupra momentului, pentru a vă menține sănătatea. Pentru a pierde în greutate și a vă menține sănătoși pe termen lung, luați în considerare crearea unor obiceiuri pe care le puteți menține, cum ar fi postul intermitent sau exercițiile funcționale de mare intensitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel