Colită ulcerativă: sfaturi ca să o țineți sub control când călătoriți

Călătorie
Când vine vorba de călătorii cu avionul sau autobuzul, oamenii cu colită ulcerativă, o afecțiune inflamatorie intestinală, devin îngrijorați.

Colită ulcerativă, sfaturi. Pentru oamenii cu colită ulcerativă, o afecțiune inflamatorie intestinală care cauzează inflamație și ulcere la nivelul tractului digestiv, obiceiurile sănătoase pentru a controla starea sunt mai greu de gestionat când se află într-o călătorie.

Platforma medicală webmd.com oferă câteva sfaturi pentru cei cu colită ulcerativă când călătoresc:

1. Cunoașteți-vă corpul - luați în considerare simptomele și planificați în consecință. De exemplu, programați-vă călătoria în funcție de momentele când știți că e nevoie să stați mai mult la baie, dimineața sau seara. Dacă exercitiul fizic/mișcarea este un declanșator pentru voi, atunci omiteți turul de mers pe jos al orașului vizitat și mergeți într-un autobuz.

2. Acordați-vă o mulțime de timp pentru a vă pregăti - chiar dacă este o călătorie scurtă, e bine să vă alegeți hainele din timp, să vă preparați și ambalați alimentele pe care să le luați cu voi.

3. Împărtășiți lista "sigur să mănânci" - lăsați prietenii și familia să vă cunoască planul de alimentație. Dacă călătoriți în afaceri și aveți de luat prânzul la un restaurant, verificați (online) meniul în prealabil.

4. Păstrați un kit de urgență - în funcție de simptomele pe care le aveți, împachetați o pungă cu medicamente anti-diaree, șervețele, dezinfectant de mână și un schimb de lenjerie de corp. S-ar putea să nu aveți nevoie de ele, dar e bine să fie acolo.

5. Date de contact cu voi – să aveți auspra voastră informațiile de contact ale medicului vostru și o listă cu medicamentele pe care le luați sau de care ați avea nevoie. Dacă mergeți în străinătate, este important să aveți o scrisoare de la medicul dumneavoastră explicând ceea ce aveți, ce medicamente sunt și de ce vă sunt prescrise – acestea vă ajută când vameșii vă vor întreba ce e în punga respectivă.

6. Luați o sticlă de apă - nu poți trece prin securitatea aeroportului cu o sticlă de apă plină, dar o puteți umple înainte să vă urcați în avion. Dacă apa este un declanșator pentru voi, pregătiți un depozit de alimente pline în mod natural cu H2O - pepene verde, castraveți și dovlecei, de exemplu - și împachetați-le în geanta de transport.

7. Rămâneți calm - stresul nu provoacă colită ulcerativă, dar poate fi un declanșator. Meditația ajută. Chiar și câteva momente de mindfulness vă pot ajuta să vă relaxați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel