Colicile bebelușului: cauze, simptome, tratament. Ce NU trebuie să faci

colicile bebelusului FOTO: Pexels @kristina paukshtite
Ce sunt colicile bebelușului? Cum se manifestă acestea și ce ar trebuie să știe părinții?

Bebelușii plâng din multe motive: uneori le este somn, alteori le este foame, câteodată plâng din nevoia de atenție, dar există și motivul colicilor. Acest lucru se întâmplă până la vârsta de 3 luni și apare foarte frecvent. Colicile pot persista și după vârsta de 3 luni, deși, după această perioada, acestea apar mult mai rar.

Cauze

De obicei, apariția colicilor este legată de tulburări digestive, din cauza faptului că aparatul digestiv al bebelușului nu este încă adaptat. Balonarea sau intoleranța la laptele de vacă sunt considerate principalele motive, dar cauzele clare ale colicilor la bebeluși sunt necunoscute.

Simptome

Colicile bebelușului se manifestă prin plâns puternic și constant și stare de agitație. Înghițirea unei cantități mari de aer în timpul plânsului poate cauza distensie abdominală, balonare, durere și întreținerea cercului vicios.

Conform studiilor medicale, anumite semne patologice precum: vomă sau diaree NU ar trebui să apară și necesită consult de specialitate la medicul de familie sau la medicul pediatru. De asemenea, este recomandată vizita la medicul de specialitate și în cazul în care plânsul durează o perioadă foarte lungă de timp, apare febra sau remediile naturale de ameliorare a colicilor nu dau niciun rezultat.

Tratament

Deși sunt neplăcute și le creează părinților o stare de neliniște, colicile bebelușului trec de la sine și nu afectează viața copilului. Această problemă este cunoscută de majoritatea părinților și fiecare poate apela la o serie de trucuri pentru a trece mai ușor peste situație. 

Reducerea zgomotelor, menținerea unui climat relaxat și lipsit de stres, îmbrățisarea și legănarea bebelușului sunt metode prin care pot fi prevenite și ameliorate colicile. Este important de menționat faptul că bebelușii ar trebui să primească atenția necesară ori de câte ori plâng. Ignorarea bebelușului, oprirea alăptării, bruscarea sau administrarea de medicamente fără recomandarea doctorului sunt INTERZISE.

Masajul și o serie de ceaiuri naturiste pot face diferența în atenuarea colicilor. Printre acestea se numără ceaiul de chimen, ceaiul de mentă și ceaiul de mușețel. Unii specialiști sunt de părere că ceaiurile medicinale nu ar trebui administrate bebelușilor care nu au minimum 6 luni. Din acest motiv, înainte de orice acțiune, părinților le este recomandat să se sfătuiască cu medicul de familie sau cu medicul pediatru.

Vezi și: Chimenul, efect ANTIDIABETIC. La ce te mai ajută dacă-l mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel