Colecist și pietre la fiere: cauze și tratament. Dr. Dragoș Romanescu: Nu există alt remediu pentru ei

Colecist - Foto: Freepik @agartist
EXCLUSIV
Medicul Dragoș Romanescu ne-a vorbit despre cauzele care duc la apariția pietrelor la fiere și singurul tratament la care pot apela pacienții.

Problemele cu vezica biliară și formarea pietrelor la fiere poate avea multiple cauze, iar mâncarea grasă și consumul excesiv de cafea pot contribui la aceste probleme în anumite cazuri.

Ei bine, consumul excesiv de alimente grase poate declanșa contracții ale vezicii biliare care poate favoriza formarea pietrelor la fiere.

Sigur, și predispoziția genetică poate juca un rol în formarea pietrelor la fiere, astfel că dacă ai în familie pe cineva cu antecedente de pietre la fiere, acest lucru poate îți crește și ție riscul.

Dieta modernă ne-a condus la o dietă săracă în fibre și bogată în grăsimi saturate și zaharuri, lucru care duce la formarea pietrelor la fiere.

Consumul excesivde cafea și alcol poate contribui la apariția pietrelor la fiere.

Printre cauzele pietrelor la fiere se numără și anumite tulburări metabolice precum diabetul zaharat, boala Crohn, sindromul metabolic, ciroza hepatică, anumite infecții sau obezitatea. O scădere rapidă în greutate sau obezitatea pot afecta echilibrul de colesterol și bilă în vezica biliară.

Nu în ultimul rând, o bilă leneșă care nu se contractă eficient pentru a elibera biă în intestinul subține poate favoriza formarea pietrelor.

Deși cauzele sunt multiple, mulți oameni apelează la metode naturiste pentru a se trata și a vindeca fierea și colecistul.

Tocmai de aceea, medicul Dragoș Romanescu ne-a vorbit despre singura metoda care poate trata vezica biliară, litiaza biliară și colecistul.

"E o diferență între dischinezia biliară care poate da naștere unor colici, unor dureri în partea dreaptă și evidența unor calculi adevărați. Că până la urmă, de cele mai multe ori cele mai multe indicații de colecistectomie o au calculii simptomatici.

Dar sigur că da, există o acțiune intricată între stres, alimentație deficitară adică bogată în grăsimi și capacitatea ficatului, inclusiv a colecistului, de a metaboliza și de a elimina aceste grăsimi. În final, de cele mai multe ori, se ajunge la calculii vezicii biliare care vor fi sancționați doar chirurgical.

Nu există alt remediu pentru ei", a declarat medicul Dragoș Romanescu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel