CMR susține recunoașterea gărzilor ca vechime în muncă

UPU
Colegiul Medicilor din România susține inițiativele legislative privind recunoașterea ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi. Informația a fost făcută publică într-un comunicat de presă al CMR.

Colegiul Medicilor din România (CMR) și-a anunțat susținerea pentru inițiativele legislative care prevăd recunoașterea gărzilor ca vechime în muncă. Într-un comunicat remis presei, CMR arată că încă din urmă cu câteva luni, reprezentanții insituției au avut contacte directe cu grupul de inițiativă al medicilor care solicită pensionare anticipată prin recunoaștere ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi.

„Cunoaștem că există două amendamente pe acest subiect, depuse de  parlamentari. Este de notorietate faptul că am susținut în mod oficial în fața legislativului aceste inițiative”, se arată în document.

Discuții cu factorii politici

De asemenea, continuă informarea către presă, „pe agenda președintelui CMR, astăzi criticat de unii pentru pasivitate, s-au aflat și se află discuții cu senatori și deputați.

În urma acestor discuții am aflat că solicitările cuprinse în amendamente ridică probleme de tehnică legislativă care nu intră în atribuțiile Colegiului Medicilor din România. Și, cel mai important, am înțeles că există dorința politică de a recunoaște valabilitatea revendicărilor grupului de inițiativă al medicilor.

Vă asigurăm că atât instituția colegiului cât și președintele personal nu au abandonat demersurile și le vor sprijini în continuare prin mijloace legale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel