CJSU Maramureș, măsuri mai severe pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Târguri      FOTO: pexels.com
CJSU Maramureș ia măsuri mai severe. La intrarea în magazinele mari, clienții vor fi testați termic, vor păstra distanță unii față de alții, iar accesul se va realiza unidirecțional, o singură intrare și o singură ieșire.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureș a luat următoarele decizii privind prevenirea și limitărea infecției cu noul Coronavirus-Covid 19. Astfel, agenții economici din categoria hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații/puncte stabilite în județul Maramureș, vor întreprinde următoarele măsuri:

- organizarea accesului clienților în magazin se va realiza unidirecțional, o singura intrare, respectiv o singură ieșire;

- păstrarea unei distanțe corespunzătoare de siguranță, de 1,8 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazin;

- personal anume desemnat va proceda la testarea termică (prin termometrizare digitală) a clienților, fără contact, și va proceda la interzicerea accesului clienților care prezintă o stare febrilă de sănătate.

În centrele comerciale tip MALL rămân deschise doar supermarket-ul, unitățile care furnizează și vând produse alimentare și farmaciile. Măsura se aplică începând cu data de 21 martie a.c. și este valabilă până la data de 31 martie a.c., cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național.

Fără târguri de Paște

În scopul sprijinirii agenților economici și a angajaților vor fi întreprinse demersuri către Guvern pentru obținerea de compensații financiare și stimulente economice, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.
Se interzice organizarea târgurilor și a punctelor de sacrificare temporară pentru miei și iezi în județ, conform solicitării DSVSA Maramureș.
Asociațiile de proprietari, respectiv cetățenii acolo unde nu sunt constituite au obligația de a lua măsurile necesare de prevenție și a dezinfecta balustradele, clanțele ușilor, respectiv butoanele de la sistemele de acces în interior, dar și de la lifturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel