Cine este Michael Schenker, fondatorul Centrului Oncologic "Sf. Nectarie", medicul care dă speranțe uriașe pacienților și medicinei din România

Cine este Michael Schenker - Foto: Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova
Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova, spitalul privat cu servicii revoluționare și gratuite pentru pacienții cu cancer. 

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova este un centru privat de oncologie, reprezintă un sistem integrat de servicii medicale oncologice, pornind de la consultații în ambulator până la tratamente specifice, efectuate în regim de spitalizare de zi, și are drept scop principal acordarea de servicii medicale gratuite și de cea mai bună calitate în domeniul oncologiei medicale, organizate după principiile celor mai bune sisteme de asistență medicala actuală.

În plus, scopul spitalului este de a promova şi susţine orice tip de activitate menită să sprijine persoanele cu afectiuni oncologice, luptând în acelaşi timp pentru dezvoltarea serviciilor medicale necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor cu aceste afectiuni.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova este la ora actuală cea mai mare platformă medicală de oncologie din Oltenia.

Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, neacoperită de CNAS. Irinel Popescu: Omul are dreptul și la stat, și la privat

6. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-6_95926300.jpg)

Ei bine, deși este un spital privat, pacienții care au nevoie de tratament sau de servicii de oncologie și radioterapie trebuie să știe că la Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova nu se plătește nimic. 

Întrebat despre cifrele investiției pentru noua clădire a spitalului, medicul Michael Schenker, fondatorul Centrului de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova a spus că doar cifra creditului de la bancă se ridică la 12 milioane de euro.

"Creditul pentru investiție este de 12 milioane de euro și completarea este de încă 2 - 3 milioane de euro. Este o suprafață desfășurată de 8.000 de metri pătrați de suprafață construită, sunt 107 paturi numai în această clădire, lăsând de-o parte radioterapia.

În această investiție trebuie să țineți cont că sunt 2 acceleratoare liniare care sunt peste 1 milion și jumătate fiecare. Deci 3 milioane de euro sunt doar cele două acceleratoare", a spus Michael Schenker.

4. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-4_40537500.jpg)7. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-10_73565100.jpg)

5. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-8_33435300.jpg)6. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-9_17131900.jpg)

8. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-11_60369300.jpg)9. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-12_92614300.jpg)

Mai mult, în ceea ce privește dotările centrului menționăm că în cele două aripi de la parter se află ambulatoriul de specialitate cu 14 cabinete de consultații, care la nevoie pot avea orice destinație, 2 cabinete de cardiologie, inclusiv un cabinet destinat consultațiilor de chirurgie și o sală de tratament atașată, dar și circuite separate pentru tratarea pacienților din sfera bolilor infecțioase. Există, de asemenea, un departament de urgență cu cameră de gardă unde pot fi primiți urgent pacienții, conectată la o unitate de transfuzii.

În noua clădire există 43 de paturi pe internare continuă (din care 6 în izolator), 15 paturi amenajate pentru terapie intensivă şi 60 de paturi pe spitalizare de zi.

Nu în ultimul rând, Centrul Oncologic "Sf. Nectarie" din Craiova are propria farmacie cu circuit închis și este dotat cu două acceleratoare liniare pentru radioterapie.

"Nu mai există liste de așteptare" / "Ne vom asuma tot ceea ce înseamnă utilizarea acelor paturi, fără contract cu CNAS și fără plata din partea pacientului. Va fi totul gratuit"

 

Întrebat despre listele de așteptare și despre serviciul de internare continuă, medicul Michael Schenker a spus că, în prezent, nu mai există nicio listă de așteptare iar internarea continuă depinde de ultima aprobare pe care trebuie să o obțină de la Ministerul Sănătății. 

"Internarea continuă este un serviciu medical extrem de important pentru noi și pacienți. Sunt multe complicații ale bolii, foarte multe efecte secundare pe care pacienții noștri le prezintă destul de des din păcate. Este singura modalitate prin care putem să monitorizăm câteva zile, cât e necesar, pentru a face un tratament corespunzător, așa încât ne dorim de mult să avem acees la această internare continuă. Mai așteptăm o mică hârtie de la Minister și apoi putem începe negocierea cu CNAS, să primim un număr de paturi și să avem acces de la ei măcar de câteva paturi necesare. Vom fi pregătiți să le folosim și pe celelalte, ne vom asuma tot ceea ce înseamnă utilizarea acelor paturi, fără contract cu CNAS și fără plata din partea pacientului. Va fi totul gratuit", a mai spus medicul. 

Întrebat despre lista de așteptare, Michael Schenker a mai spus că: "în momentul de față nu mai avem listă de așteptare, am avut o listă în momentul în care foloseam un singur accelerator liniar. Cu toate că la un moment dat erau tratați 100 de pacienți pe zi cu acel echipament, era o listă de așteptare de peste 60 - 70 de pacienți, zi de zi.

Chirurgia, "vioara princeps" în cancer. Constantinoiu: De ce chirurgia să fie privată? Să suporte CNAS indiferent că ești internat la stat sau privat

Cel de-al doilea echipament a fost o necesitate, numărul de pacienți este în creștere, dar nu mai este o listă de așteptare, nu mai este nimeni pentru radioterapie. Pentru celelalte servicii, pentru tratament / chimioterapie este suficient. Sunt dificultăți de început, de programare a pacienților, dar lucrurile sunt manageriabile, atât timp cât echipa are experiență și nu ar trebui să fie dificultăți majore".

7. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-13_82107200.jpg)5. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-18_70734700.jpg)

9. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-15_89135400.jpg)8. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-14_99223300.jpg)

Cine este Michael Schenker, medicul care dă speranțe uriașe pacienților și medicinei din România

 

"Ceea ce noi am făcut în 20 de ani, Michael Schenker a făcut în 5, ceea ce spune multe despre el. L-am cunoscut pe Michael Schenker acum 15 ani și atunci mi-am dat seama că e o personalitate aleasă, mi-am dat seama că suntem mulți cei care facem management, mulți care coordonăm echipe de oameni și știm exact ce înseamnă acel om care vrea să schimbe, care vrea ca azi să fie mai bine decât ieri, mâine să fie mai bine decât azi. Sunt puțini cei care încearcă să schimbe lucrurile și unul dintre ei este Michael Schenker. Și el a construit aici o școală, nu doar pereții.

Din păcate, în România, de prea multe ori, pornim de la clădiri și nu de la oameni, de la echipe și ceea ce e mai important e să creezi o școală, e important să dai perspectivă în viitor și asta s-a realizat aici, la Craiova, la Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie".

Filosofia noastră, a oncologilor care am dezvoltat astfel de unități de la zero, diferă mult de filosofia comercială pe care o vedeți în medicina privată. Cred că aici va fi marea provocare a sistemului de sănătate românesc, să rămânem aproape de pacienți și să nu uităm că, de fapt, medicina nu este de a ne îmbogăți, ci de a face mai bine și de a dezvolta un sistem etic și la care să aibă acces toți pacienții.

De aceea, toți pacienții care vin aici, la Sfântul Nectarie, au totul gratuit. Mai mult, oferim cazare pentru pacienții care au nevoie de radioterapie, deși nu este decontată de CNAS. Încercăm să aducem bolnavii care nu au resurse financiare, să le aducem tot ce putem  ca să existe un salt față de ceea ce a fost acum 5 - 10 ani", a spus prof. dr. Șerban Negru, în cadrul evenimentului.

Dostarlimab, tratamentul uluitor care DISTRUGE cancerul. Toți pacienții din studiu, VINDECAȚI: Se întâmplă pentru prima dată în istorie

Michael Schenker, "exemplu de cum trebuie făcută oncologia"

 

"Îl felicit pe dr. Michael Schenker pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut împreună cu echipa de la Craiova, un efort care probabil că-l costă mult din punct de vedere profesional și al muncii, al efortului pe care le depune împrenă cu echipa. Ce vreau să spun despre ceea ce a făcut Michael Schenker aici este că este un exemplu de cum trebuie făcută oncologia, de cum trebuie făcute serviciile de oncologie. Este un exemplu pentru serviciile de stat care fac asta. Ceea ce face Michael Schenker la Craiova de mulți ani este exemplu de best practice, care nu sunt susținute, chiar dacă serviciile sunt plătite de CNAS. Nu poți să trăiești din programul de oncologie, nu poți să oferi servicii bune numai din pacienții de oncologie.

Și mai face ceva. Aduce serviciile de oncologie ca servicii de calitate din punct de vedere științific și respectă ceea ce azi e necesar în oncologie, aduce nivelul de servicii la ceea ce ne dorim din punct de vedere al practicii europene.

Mai mult, studiile clinice nu sunt doar o surs de supraviețuire, studiile reprezintă o școală. Ceea ce face Michael Schenker la Craiova face mai mult decât servicii medicale", a spus și  dr. Cora Pop.

Tehnica ce omoară cancerul pulmonar: Se necrozează. În șase luni nu se mai vede deloc. Pe vremuri, chirurgia clasică înlocuia întregul plămân

Michael Schenker, despre meseria de medic

1. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-1_89912000.jpg)

"Este o istorie destul de lungă. Provin dintr-o familie de medici, am trăit toată copilăria și ca tânăr adolescent în mediu de spital. Am stat foarte mult în spital, părinții mei au lucrat într-un spital mic, orășenesc, și văzând zi de zi ceea ce înseamnă să fii medic, văzând problemele, dar în același timp și reușitele pe care cei de acolo, nu numai părinții mei, ci și ceilalți medici care făceau medicină destul de spartană, m-a făcut să aleg aceeași cale, în ideea că vom reuși să facem altceva în viitor și din fericire așa s-a întâmplat. Astăzi nu numai eu, ci și colegii mei, cred că am dus oncologia medicale la un nivel destul de apropiat de cel din afara țării, cel puțin în ceea ce privește tratamentul cancerului.

Este o perioadă lungă și grea în spatele a ceea ce avem astăzi. Sunt ani de muncă, sacrificii, foarte multe sacrificii, pentru că până la urmă o carieră corectă se realizează în primul rând prin sacrificii, trebuie să înțeleagă acest lucru și colegii mai tineri care își doresc să facă performanță în specialitatea pe care și-o aleg, nu neapărat oncologie medicală. Indiferent ce specialitate își doresc să facă, trebuie să știe că fără sacrificii și fără ore de muncă practică lângă bolnav, nu au cum să reușească. Aceasta este o condiție esențială. Statul cu nasul în cărți este foarte important și trebuie să ocupe o mare parte din ceea ce trebuie să faci practic zi de zi, dar și practica este cea care contează și trebuie făcută până la sacrificiu", a decarat Michael Schenker într-un interviu pentru mediazece.ro.

Centrului Oncologic "Sf. Nectarie", un vis mai vechi

 

Despre deschiderea Centrului Oncologic "Sf. Nectarie", medicul spune că: "Este un vis mai vechi. Am înțeles că este mult mai ușor să realizăm acest vis în medicina privată, pentru că birocrația este mult mai mica și deciziile le iei mult mai ușor, suportul din partea instituțiilor financiare este altul. Luând în calcul toți factorii am plecat la drum cu această construcție, cu acest nou centru care se dorește a fi un centru în care să fie integrate cele mai importante servicii acordate pacientului oncologic.

Pe lângă oncologia medicală, care până în momentul de față în segmental privat o prestăm ca administrare de tratament, monitorizare și internare de zi, am dorit să dezvoltăm  segmente noi și radioterapia era cel mai important. Știți situația pe care am avut-o în Craiova, ani la rând în care pacienții noștri erau forțați să meargă fie la București, fie la Timișoara, fie către alte centre mediale mari, deoarece mult timp nu am avut un echipament de tratament performant. Iată că acum îl avem pe cel mai performant din țară, cel mai nou pentru pacienții oncologici.

Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru, sunt sacrificii mari".

5. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-5_30251600.jpg)

2. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-2_87709700.jpg)

3. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-3_63621600.jpg)

4. -imagine fara descriere- (cine-este-michael-schenker--fondatorul-centrului-oncologic-sf--nectarie--medicul-care-da-sperante-uriase-pacientilor-si-medicinei-din-romania-7_57672100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel