Cinci obiceiuri sănătoase care țin refluxul acid la distanță

Refluxul esofagian poate duce la apariția cancerului esofagian. Foto:  Pixabay
Iată cinci obiceiuri sănătoase care pot fi de ajutor în cazul persoanelor cu reflux esofagian.

Boala de reflux esofagian poate fi extrem de neplăcută și, netratată, se agravează și poate duce la afecțiuni mai grave precum ulcerul.

Modificările stilului de viață pot ajuta la prevenirea simptomelor legate de boala de reflux gastroesofagian (GERD), potrivit unui studiu publicat online, de către JAMA Internal Medicine.

Utilizând datele din Nurses 'Health Study II, un studiu la nivel național care a inclus 116.671 de femei, cercetătorii au descoperit că dintre 9.000 de femei care aveau simptome de reflux esofagian, cele care îndeplineau cinci criterii specifice de stil de viață anti-reflux au avut un risc cu 40% mai mic, de a prezenta simptome de boală de reflux esofagian, față de femeile care nu au urmat niciunul dintre aceste criterii.

au o greutate corporală normală;

nu fumează niciodată;

fac 30 de minute de exerciții fizice moderate sau energice în fiecare zi;

nu beau mai mult de două căni de cafea;

urmează o dietă sănătoasă.

Persoanele care sufereau de reflux esofagian au fost definite acelea care au reclamat simptome de reflux acid sau arsuri la stomac cel puțin o dată pe săptămână.

Constatările s-au bazat pe rezultatele sondajelor periodice completate de femei în studiu.

Primul sondaj care a urmărit această afecțiune a fost colectat în 2007, iar femeile din grupul cu reflux esofagian al studiului au fost urmărite până în iunie 2017.

Deși femeile care au îndeplinit toate cele cinci componente ale stilului de viață anti-reflux au avut cea mai mare reducere a simptomelor de reflux esofagian, a existat o reducere a simptomelor pentru fiecare dintre cele cinci elemente de stil de viață, pe cont propriu. Deci, chiar și modificările mici pot ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel