Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Există produse care au un efect negativ asupra smalțului dinților. Prin urmare, dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pentru tratarea sau înlocuirea dinților, medicii vă sfătuiesc să evitați cinci grupe de alimente.
Specialiștii spun că trebuie să monitorizați starea dinților încă din copilărie. La urma urmei, tratarea danturii este dureroasă, dar și costisitoare. Dacă este nevoie să înlocuiți dinții naturali bolnavi cu dinții falși, atunci s-ar putea să rămâneți fără bani în buzunare.
Cum puteți menține dinții sănătoși și puternici? Medicii stomatologi recomandă să nu uitați regulile pentru îngrijirea danturii și, în același timp, să vă analizați dieta.
Exista produse care au un efect extrem de negativ asupra smalțului dinților. Prin urmare, dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pentru tratarea sau înlocuirea lor, stomatologii vă sfătuiesc să evitați astfel de produse gustoase, dar novice pentru dantură.
- Dulciurile (ciocolata, caramelul și alte deserturi). Zaharul, care face parte din aceste produse, este extrem de agresiv pentru smalțul dinților. Dulciurile tari, acadele sau caramelele, sunt deosebit de periculoase pentru un zâmbet frumos. Din cauza acadelelor și a caramelelor puteți pierde chiar și o bucată dintr-un dinte sănătos.
- Alcoolul. Băuturile tari încetinesc procesul de salivare și acest lucru creează un mediu favorabil pentru reproducerea bacteriilor periculoase în gură. Vinul roșu este deosebit de distructiv, deoarece conține pigmenți, care provoacă decolorarea smalțului.
Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult
- Sucurile de fructe. Sunt gustoase și iubite de mulți, dar acest lucru nu reduce impactul negativ asupra smalțului dinților. Zahărul din compoziția sucurilor distruge smalțul, creând condiții ideale pentru dezvoltarea cariilor.
- Limonada, mojito, cola și alte băuturi carbogazoase. Acestea sunt periculoase pentru un zâmbet frumos, deoarece conțin mult zahăr. În plus, dioxidul de carbon stimulează producția de acid care distruge smalțul.
- Chipsurile. Conțin o cantitate extrem de mare de amidon, care este descompus în zahăr. Ca urmare, în gură se formează un mediu agresiv, care duce la apariția cariilor.
Cei mai mulți dintre noi știu că periuțele noastre de dinți nu sunt menite să dureze o veșnicie. Dar poate fi greu să ne dăm seama când periuța se apropie de sfârșitul duratei de valabilitate.
S-ar putea să fiți surprinși să aflați că, potrivit indicațiilor producătorului și recomandărilor medicului dentist, periuța de dinți ar trebui înlocuită la fiecare 12-16 săptămâni.
Există, de asemenea, cazuri în care s-ar putea să fie nevoie să vă înlocuiți periuța de dinți mai devreme. Dacă nu înlocuiți periuța de dinți sau capul periuței de dinți electrică atunci când este necesar, vă poate afecta sănătatea dentară și poate răspândi infecții.
Periuța ta de dinți este prima ta linie de apărare împotriva bacteriilor care cauzează boli ale gingiilor, carii dentare și respirație urât mirositoare.
Dacă urmați recomandarea standard de a vă peria dinții timp de 2 minute de două ori pe zi, luați deja măsuri pentru a vă proteja dinții de carii.
Spălatul pe dinți între fiecare masă și după o gustare cu zahăr este un pas în plus pe care îl puteți face pentru a fi proactivi în prevenirea cariilor dentare.
Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) recomandă să vă înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3 sau 4 luni sau ori de câte ori pare să se uzeze.
Odată ce periile periuței de dinți încep să își piardă din rigiditate, periuța de dinți este aproape gata să ajungă la gunoi. Fără peri care să dea la o parte alimentele și placa bacteriană, periuța ta de dinți își pierde rapid eficiența.
Cât de des ar trebui să schimbi capul unei periuțe de dinți electrice - citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...