Ciclismul, beneficii pentru sănătate. Scade riscul de cancer

ciclismul - FOTO: Freepick
Ciclismul aduce beneficii întregului organism și scade riscul de cancer.

Ciclismul întreține funcționarea normală a întregului organism. În plus, ultimele studii arată că mersul cu bicicleta scade riscul de a dezvolta cancer. 

Activitatea fizică, în declin

Activitatea fizică este în declin la nivel mondial în toate categoriile de vârstă, în parte și din cauza reducerii deplasărilor active la serviciu (mersul pe jos sau cu bicicleta). Naveta activă este recomandată ca o modalitate practică de a încorpora mai multă activitate fizică în viața de zi cu zi.Un studiu publicat în Bristish Medical Journal arată că persoanele care merg cu bicicleta la locul de muncă au un risc cu 45% mai mic de a dezvolta cancer și cu 46% mai mic de boli cardiovasculare. La nivel individual, este o modalitate excelentă de a rămâne în formă și sănătos, evitând bolile cronice asociate cu un stil de viață sedentar.

Vezi și: Anevrismul, cauza morții subite: E ca o foiță de ceapă, plesnește în cap! Putem să-l avem și noi, oricând. Tineri de 14 - 18 ani cad din picioare și mor

Recomandarea OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă adulților să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobică moderată, cum ar fi ciclismul, în fiecare săptămână. Cercetările indică faptul că ciclismul poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.

Ciclismul menține sănătatea inimii

Mulți cercetători observă că ciclismul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. De exemplu, un studiu din 2017 sugerează că persoanele care merg cu bicicleta la locul de muncă experimentează beneficii notabile pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcționării cardiovasculare.

În plus față de un risc cu 46% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare, navetiștii care merg cu bicicleta la locul de muncă au, de asemenea, un risc cu 52% mai mic de a muri din cauza afecțiunii, arată Medical News Today.

Rezultatele studiului indică, de asemenea, că, pe lângă îmbunătățirea sănătății inimii, mersul cu bicicleta la locul de muncă poate reduce riscul de a dezvolta cancer.

Valoarea exercițiilor fizice pentru sănătatea inimii, pentru păstrarea puterii și independenței pe măsură ce îmbătrânești a fost de multe ori dovedită. Dar există un anume tip de exercițiu fizic care face minuni pentru păstrarea tinereții, arată un studiu publicat în revista Aging Cell.

Acest studiu britanic, care a implicat 125 de adulți pasionați de ciclism, cu vârste între 55 și 79 de ani, a constatat că forma fizică și abilitățile lor erau comparabile cu cele ale oamenilor mult mai tineri. Cu 30-50 de ani mai tineri!

Vezi și: Restricțiile alimentare și somnul, parte din rutină. Medic: Seara să reducem la jumătate

Reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare la unele persoane. Unii experți sugerează că activitatea fizică, cum ar fi ciclismul, ar putea fi terapia primară pentru a preveni aceste afecțiuni.

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale pe o perioadă de timp. Recenzia de mai sus notează că, după 3 luni, tensiunea arterială se poate reduce cu 4,3% și că, după 6 luni, se poate reduce cu 11,8%.

Menține sănătatea plămânilor

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății cardiorespiratorii. Un studiu mai vechi, din 2011, notează că ciclismul timp de aproximativ 170-250 de minute pe săptămână poate îmbunătăți foarte mult sănătatea plămânilor.

Un articol subliniază faptul că exercițiile fizice, cum ar fi ciclismul, sunt importante pentru a menține plămânii sănătoși atât pentru persoanele cu, cât și fără o afecțiune pulmonară.

Alte cercetări mai notează că activitatea fizică poate ajuta sistemul imunitar să protejeze o persoană de infecții respiratorii, cum ar fi SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Ciclismul regulat poate ajuta, de asemenea, la promovarea funcției pulmonare la cei cu o afecțiune pulmonară. De exemplu, persoanele cu boală pulmonară obstructivă cronică pot încorpora ciclismul ca parte a programului lor de reabilitare pulmonară.

Vezi și: Cum să te ștergi corect în zonele intime. Care e cea mai bună hârtie igienică și De Ce să NU mai folosești șervețele UMEDE

Echilibru și coordonare

Ciclismul poate stimula regiunile motorii din sistemul nervos central și poate activa cortexul cerebral, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea învățării motorii și a echilibrului.

Ca urmare, experții pot recomanda ciclismul ca parte a unui program eficient de reabilitare pentru persoanele care se confruntă cu probleme de echilibru și probleme cu mersul pe jos.

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, o persoană să-și îmbunătățească stabilitatea de bază, ceea ce poate ajuta la prevenirea leziunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel