China alocă aproape nouă miliarde de dolari pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus

Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Ministerul chinez de Finanţe şi Comisia naţională pentru sănătate din China au alocat suma de 60,33 miliarde de yuani (8,74 miliarde de dolari), pentru a putea ţine sub control răspândirea virusului, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a Ministerului chinez de Finanţe.   

Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă depun eforturi uriaşe pentru a preveni o pandemie, după ce peste 2.700 de persoane au fost infectate în China şi 81 au murit după ce au contractat virusul, notează Agerpres.

Tot luni, autorităţile de la Beijing au anunţat că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală. De asemenea, o serie de mari companii şi-au anunţat angajaţii să lucreze de acasă, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel