Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă de piftie de porc. Ingredientul secret care îi dă un gust aparte

piftie de porc catalin scarlatescu - FOTO: Captură YouTube@Chefi la Cuțite@Freepik@EyeEM
Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește o rețetă de piftie de porc, ca la mama acasă. Care sunt ingredientele pe care le alege cheful pentu ca răciturile să fie delicioase.

Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit propria rețetă de răcituri. Piftia de porc preparată de chef Cătălin Scărlătescu este cea pe care i-o făcea bunica sa. 

”Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.

Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.

Vezi și: Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea

Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc

Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientele pe care le folosește pentru a prepara piftia de porc. Un ingredient secret le va face să fie adevărate delicatese.

Ingrediente:

- 500 g pulpă de porc

- 500 g picioare de porc

- 1 kg cap de porc, neapărat urechi, ingredientul secret

- doi morcovi mari

- o rădăcină de păstârnac

- o ceapă

- sare

- piper boabe

- 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Vezi și: Trucul care ajută aluatul de cozonac să dospească. Cât timp se frământă, de fapt, și unde trebuie să îl lași să se odihnească

Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc - mod de preparare

- Pârlește picioarele și capul de porc.

- Rade apoi ingredientele (picioare, cap, morcovi, păstârnac, ceapă).

- Spală bine ingredientele.

Pune carnea într-o oală și adaugă apă suficientă să acopere ingredientele. Îndepărtează spuma ce se formează la suprafață. Adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, sare și piper după gust.

Fierbe până când carnea se desprinde ușor de pe oase. După fierbere, dezosează carnea și taie-o în bucăți potrivite. Pune bucățile de carne în castroane sau forme de piftie.

Curăță usturoiul și pisează-l bine. Amestecă usturoiul peste 100 ml de supă. Strecoară supa și adaugă zeama cu usturoiul pisat.

Toarnă amestecul de zeamă și usturoi peste bucățile de carne din castroane. Poți adăuga și puțin morcov pentru culoare. Dacă dorești, adaugă frunze de dafin, cimbru sau pătrunjel pentru aromă. Pune castroanele la frigider pentru a se răci și solidifica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel