Celebrități care au fost diagnosticate cu scleroză multiplă. Cum le-a afectat această boală viața

Christina Applegate
Scleroza multiplă este o boală mediată imunitar, în care sistemul imunitar atacă sistemul nervos central, o persoană cu această afecțiune poate avea o serie de probleme medicale, potrivit National Multiple Sclerosis Society. 

Este important să vă amintiți că scleroza multiplă este diferită pentru fiecare persoană, ceea ce înseamnă că nu există o listă unică de simptome pe care fiecare persoană le va experimenta. Să aruncăm acum o privire asupra unor celebrități care au fost diagnosticate cu această boală.

Christina Applegate

În august, Applegate a scris pe Twitter: "Bună prieteni. În urmă cu câteva luni am fost diagnosticată cu SM. A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oamenii pe care îi cunosc și care au această afecțiune". Applegate a continuat să recunoască faptul că drumul ei a fost dificil până acum. "Dar, după cum știm cu toții, drumul continuă. Cu excepția cazului în care un nenorocit îl blochează", a continuat ea. 

Selma Blair

Deși Selma Blair s-a dedicat meseriei de actriță, asta nu înseamnă că nu are și alte pasiuni în viața ei. Unul dintre obiectivele ei personale a fost să învețe să călărească un cal, deoarece "întotdeauna și-a dorit să fie o călăreață grozavă" (via People). Dar imediat ce și-a cumpărat calul, Mr. Nibbles, și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu corpul ei.

"Nu-mi simțeam fundul sau piciorul stâng pe calul meu", își amintește ea, potrivit People. La început, Blair a presupus că simțea doar durerile normale ale îmbătrânirii. Dar nu a trecut mult timp până când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă și, după cum a explicat ea, "a devenit prea mare". În anii care au urmat, simptomele lui Blair s-au înrăutățit până în punctul în care nu-și mai putea folosi piciorul stâng la fel de bine ca înainte și avea probleme de comunicare verbală 

Teri Garr

Imaginează-ți că de ziua ta de naștere, dintr-o dată, apar simptome misterioase. Și mai îngrijorător este faptul că acestea continuă să iasă la suprafață la câteva luni. Căutând răspunsuri, mergeți la mai mulți medici, dar indiferent ce vă spun, simptomele continuă să revină și să vă perturbe viața. Cu asta a trăit actrița Teri Garr timp de aproape două decenii înainte de a fi în sfârșit diagnosticată cu scleroză multiplă, potrivit Everyday Health.

Rachel Miner

Spuneți de Rachel Miner oricărui fan al serialului "Supernatural" și va vorbi despre rolul ei în rolul demonului Meg. Cu toate acestea, cariera de actriță a lui Miner se întinde încă din copilărie, începând cu rolul ei din filmul "Alice" și continuând cu interpretarea unei mari varietăți de personaje, inclusiv "Michelle Bauer" în "Guiding Light". Poate că nu știați că personajul Meg din "Supernatural" al lui Miner, Meg, a trebuit să fie scos din serial din cauza stării de sănătate a actriței.

"Constrângerile fizice au ajuns în punctul în care mă temeam că nu aș putea să-i fac dreptate lui Meg sau scenariului", a declarat Miner în timpul Convenției de benzi desenate din Dallas în 2013, potrivit Healthline. Într-un tweet, Miner a scris nu doar despre cum o afecta scleroza multiplă, ci și despre modul în care reacționau cei din jurul ei. "Pe măsură ce SM a progresat, am avut multe momente în care am căzut, a trebuit să stau în mijlocul unui trotuar aglomerat din New York, am fost împinsă în timp ce mă clătinam etc. Se părea că oamenii erau prea speriați și rușinați pentru a-mi oferi ajutor (sau poate credeau că sunt beată)."

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte vedete au mai fost diagnosticate cu această boală necruțătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel