Cele trei alimente care nu trebuie consumate când suntem răciți. Agravează starea de sănătate

raciti - FOTO: Freepik@EyeEM
Medicii atrag atenția asupra dietei pe care trebuie să o urmăm când suntem răciți. Sunt trei alimente populare care pot face mai mult rău decât bine.

În mijlocul sezonului rece și al gripei, evitarea anumitor alimente poate fi cheia pentru menținerea unei sănătăți robuste. Medicii dezvăluie trei inamici ai sistemului nostru imunitar și ai stării de bine în această perioadă. Zahărul rafinat, alcoolul și alimentele prăjite, deși populare și apetisante, pot avea efecte negative semnificative asupra sănătății noastre. a

Aceste alimente populare vor face mai mult rău decât bine în timpul sezonului bolilor de iarnă. În timpul perioadei de iarnă, poate părea imposibil să evităm bolile precum răcelile și gripa. Suntem mai predispuși la infecții în condiții reci, precum și din cauza faptului că petrecem mult mai mult timp în interior cu alți oameni.

Desigur, există o mulțime de tratamente pe care le putem folosi pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, inclusiv analgezice, unguente cu vapori și spray-uri nazale. Cu toate acestea, prevenirea unei boli în primul rând este întotdeauna cea mai bună opțiune.

Având acest lucru în vedere, un expert și-a împărtășit sfaturile privind dieta pentru a rămâne sănătos în timpul iernii. Mai precis, neurologul Robert Love a dezvăluit trei alimente și băuturi populare de evitat din acest motiv.

Aceste alimente și băuturi includ:

- Zahăr rafinat

- Alcool

- Alimente prăjite.

Vezi și: Respirația, semnal de alarmă pentru boala coronariană. Avertisment: ucigaș tăcut

Zahărul rafinat, efect negativ asupra răcelii

Zahărul se găsește natural în multe alimente, cum ar fi fructe, legume, produse lactate, nuci și semințe. Cu toate acestea, zahărul rafinat este produs prin extragerea zahărului natural din alimente precum trestia de zahăr, sfecla de zahăr sau porumb. Adesea este adăugat la alimentele procesate pentru a adăuga aromă.

"Multe persoane știu despre asta, dar totuși îl consumă în timpul sezonului rece și al gripei. Sunt alimente cu zahăr rafinat. Acestea sunt alimentele ambalate și procesate. Ei bine, zahărul afectează sistemul imunitar și crește, de asemenea, inflamația. Așadar, are efecte negative asupra organismului și creierului, vorbind în general.

Și în special afectează sistemul imunitar, deci dacă vrei să rămâi sănătos, nu recomand consumul de zahăr" a spus dr. Robert Love, potrivit Express.

Vezi și: Care este diferența dintre CAS și CASS. Cât trebuie să plătească românii pentru sănătate și pensie

Alcool afectează funcționarea organismului

Răceală - FOTO: Freepik@Camandona

Deși acesta este "unul evident", multe persoane vor consuma totuși alcool când se simt rău.

"Alcoolul afectează sistemul imunitar. Alcoolul afectează și somnul, alcoolul afectează, de asemenea, memoria și dăunează bacteriilor din intestine.

Totuși, vor exista încă oameni care vor spune: “Dar alcoolul este bun pentru tine, vinul este bun pentru inimă, reduce stresul” și așa mai departe. Ei bine, alcoolul reduce stresul pe termen scurt, nu pe termen lung”, a mai spus dr. Robert Love.

Vezi și: Adevărul dur despre margarină. Detaliul dezgustător din restaurante. Wasim Nazer: De aceea se vindea în nebunie

Alimente prăjite

Dr. Robert a adăugat că alimentele prăjite ne pot alerta starea de sănătate.

"Acesta este o surpriză pentru majoritatea oamenilor: acestea sunt alimentele prăjite. De ce vrei să eviți alimentele prăjite în timpul sezonului rece și al gripei? Știu că sunt delicioase, îmi place gustul lor, dar nu le mai mănânc.

De ce? Pentru că cresc în mod semnificativ inflamația. Consumul de alimente prăjite poate crește ceea ce se numesc AGE-uri în interiorul corpului tău. Acestea înseamnă produse finale de glicare avansată.

Vezi și: Băutura care previne sforăitul. Curăță sinusurile și te ajută să ai un somn odihnitor

Acestea cresc sau accelerează îmbătrânirea, în al doilea rând, cresc inflamația. Nivelul crescut de inflamație poate afecta sistemul imunitar pentru că inflamația este un mecanism pe care sistemul tău imunitar îl folosește.

Așa că dacă ai nivele cronice ridicate de inflamație, sistemul tău imunitar nu va funcționa la fel de eficient", a mai spus dr. Love.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel