Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet

Cele mai sănătoase băuturi, pe care trebuie să le consume persoanele cu diabet. Foto: Freepick @enezselvi
Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet trebuie să conțină cât mai puțin zahăr.

Diabetul este o boală destul de comună, care afecteză milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an. Cu toate că există trei tipuri principale de diabet zaharat (diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 si diabetul gestațional) toate au un factor comun: excesul de zahăr din sânge. Iar acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.

În prezent, există diferite modalități pentru monitorizarea diabetului. Dar schimbările  obiceiurilor alimentare și ale stilului de viață, precum și atenția sporită la ceea ce mâncați  pot juca un rol important.

Opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele. Află care sunt acestea

Așadar, iată cele mai sănătoase băuturi, pe care trebuie să le consume persoanele cu diabet.

Apă curată. Este întotdeauna important să vă asigurați că beți suficientă apă. Apa este importantă nu doar pentru frumusețe, ci și pentru menținerea activității organismului. Apa hidratează, menține sănătatea pielii, a părului, a unghiilor și susține funcționarea rinichilor. Apa este cea mai bună băutură pentru diabetici, deoarece nu conține nimic în plus.  

Cafea neagră sau cicoarea decofeinizată. Cafeaua stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce cantitatea de glucoză. De asemenea, ajută la evitarea diabetului, deoarece are aceeași măsură preventivă ca și alimentația corectă. Pentru cei care au deja diabet, cafeaua decofeinizată, precum și cicoarea, sunt perfecte. 

Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

Ceai fără zahăr. Un pahar de ceai răcoritor vara sau o cană de ceai fierbinte într-o seară răcoroasă de toamnă sunt alegeri excelente. Există doar o condiție: nu puneți în ceai zahăr sau îndulcitori. Maxim, puteți folosi puțină stevie.

Ceaiul are un conținut scăzut de cofeină, așa că îl puteți bea toată ziua fără vă temeți că nu veți dormi noaptea. În plus, pe piață, există și diverse tipuri de ceai: matcha, negru, verde, alb.  

Smoothie-uri cu fructe și legume. Căutați ceva răcoritor și fără zahăr? Smoothie-urile din legume și fructe, precum și din verdețuri cu frunze sunt ideale. De asemenea, puteți adăuga nuci în smoothie-urile pentru un plus de proteine. Smoothie-urile cu fructe și legume sunt o opțiune excelentă pentru diabetici, deoarece au un conținut scăzut de calorii și carbohidrați naturali.

7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

Sucuri naturale. Aici merită să fiți mai atenți. Încercați să luați sucuri cu cel puțin 50 de calorii pe porție. În mod ideal, un suc, care nu are deloc îndulcitori, trebuie combinat cu o sursă de fibre, proteine, pentru a obține mai multe beneficii.

Patru alimente consumate la micul dejun care încetinesc metabolismul. Nu le mai mânca niciodată

 

Patru alimente, consumate la micul dejun, încetinesc metabolismul, în loc să-l accelereze.  Majoritatea oamenilor consumă alimente greșite la micul dejun, iar consecințele se văd pe siluetă. Imediat ce iei o înghițitură din băutura ta preferată sau o bucățică dintr-un corn cu ciocolată, organismul începe să producă energie din substanțele care vin cu alimente. Acest proces se numește metabolism.

Metabolismul este un fenomen despre care se discută aproape întotdeauna împreună cu pierderea în greutate și controlul greutății. Dacă nu știm să menținem metabolismul la un nivel adecvat, nu vom putea slăbi.

Kombucha, unul dintre probioticele ideale. Cui îi este contraindicat și de ce

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți ajuta metabolismul este să ai o dietă sănătoasă și să consumi alimentele potrivite la micul dejun.

Unele persoane, mai ales cele obsedate de dietele nesănătoase, cred că săritul peste micul dejun este o idee foarte bună și chiar le accelerează metabolismul. Cu toate acestea, acest lucru este foarte departe de adevăr.

Metabolismul este ca un foc într-un șemineu. Mai întâi îl aprinzi, apoi la fiecare două ore trebuie să adăugi mai multe lemne de foc pentru a-l menține. Așa că în fiecare dimineață ar trebui să începi ziua cu un mic dejun bogat în fibre și proteine și puțini carbohidrați.

Primul aliment la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Pleșea: Asta e reţeta dezastrului. Dacă ai păcătuit, măsurile trebuie luate urgent

Nu începe micul dejun doar cu carbohidrați. Evită creșterea nivelului de zahăr din sânge dacă dorești să nu mănânci în exces.

Deși corpul are nevoie de carbohidrați pentru a obține energie, la micul dejun trebuie să consumi mai multe proteine. Proteinele te vor ajuta să te simțiți sătul o perioadă ai mare de timp. Prin urmare, consumă, mai întâi proteine, fibre și, apoi, carbohidrați. Acesta este planul perfect pentru micul dejun.

Nu consuma fulgi de porumb la micul dejun: Fulgii de porumb sunt cea mai proastă idee pentru micul dejun, deoarece sunt plini de zahăr.

Se știe că zahărul adăugat, în special în sucurile ambalate și fulgii de porumb, încetinește metabolismul, îți face poftă de gustări după micul dejun și promovează creșterea în greutate. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel