Cele mai bune remedii pentru un somn odihnitor. Dr. Anca Hâncu: Recomand

somn - FOTO: Freepik@Pasanran
Cu toții ne dorim să avem un somn odihnitor. Ceea ce mâncăm are un efect major asupra somnului. Iată ce trebuie să facem pentru a ne odihni.

Alimentația poate avea un impact semnificativ asupra somnului. Alimentația joacă un rol crucial în modul în care ne simțim și în calitatea somnului nostru.

O dietă echilibrată, bogată în legume, fructe, proteine slabe și carbohidrați complecși poate promova un somn odihnitor. Aceste alimente pot furniza substanțele nutritive necesare pentru a menține nivelurile de energie echilibrate pe parcursul zilei și pentru a facilita relaxarea și adormirea pe timp de noapte.

Remedii pentru un somn odihnitor

Cele mai bune remedii pentru un somn odihnitor - FOTO: Freepik

Pentru a obține un somn odihnitor, dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, recomandă o serie de remedii naturale și alimente care pot îmbunătăți calitatea somnului.

"Recomand un pahar cu ceai de mușețel care conține apigenin, substanță cu rol antiinflamator, de liniștire, un pahar cu lapte sau iaurt pentru a putea dormi mai bine. Conține triptofan ca precursor de serotonină care reglează ciclul somn-veghe", a explicat dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Testul de sânge care prezice recidiva cancerului cu 3 ani înainte. Tratamentul, administrat înaine ca boala să devină incurabilă

Ce să mâncăm înainte de culcare

În ceea ce privește alegerea mesei de cină, Dr. Hâncu recomandă includerea unei felii de friptură de curcan. Acest aliment nu numai că oferă proteine esențiale pentru refacerea țesuturilor, dar este și o sursă excelentă de triptofan, ceea ce poate sprijini adormirea și menținerea unui somn odihnitor pe parcursul nopții.

Vezi și: Intervențiile cu acid hialuronic, la mare căutare. Prof. dr. Ioan Lascăr: Sunt sigure. Ne raportăm la deficiențele ce pot fi corectate

"De asemenea, recomand o felie de friptură curcan mâncat la masa de cină, nuci, migdale care conțin acizi grași polinesaturați și cireșele conțin melatonină și ne ajută să dormim mai bine. Potasiul din banane și Vitamina C din kiwi  ne ajută să dormim mai bine", a mai explicat dr. Anca Hâncu.

Prin adoptarea unui regim alimentar echilibrat și includerea acestor alimente și remedii naturale în rutina de seară, este posibil să se obțină un somn odihnitor și revitalizant, esențial pentru o bună sănătate și bunăstare generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel