Cele mai bune remedii pentru combaterea ridurilor se află în cămară sau frigider

 Cele mai bune remedii pentru combaterea ridurilor. Foto: Freepick @mari_draiser
Cele mai bune remedii pentru combaterea ridurilor nu costă un pumn de bani, ci se află chiar în cămară sau frigider. 

Nu trebuie să cheltuiți o avere pe produse cosmetice, deoarece cele mai bune remedii pentru combaterea ridurilor sunt produsele naturale, pe care fiecare dintre noi le are deja în casă. Vorbim despre remedii naturiste care sunt aliați excelenți împotriva ridurilor și a  îmbătrânirii.

Odată cu trecerea anilor, pe față încep să apară semnele îmbătrânirii. Oare este posibil să eliminăm ridurile într-un mod natural, fără a apela la cremele anti-rid și anti-îmbătrânire, care se găsesc pe piață și care sunt scumpe? 

Cărbunele activ, beneficii pentru ten. Cum trebuie să îl folosești

Ridurile nu pot fi evitate, dar pot fi prevenite. Nu este necesar să apelăm la metode drastice și invazive, dar, respectând niște precauții naturale și fără contraindicații, vom observa o îmbunătățire a tenului.

Printre măsuri de precauție foarte simple se numără: o alimentație corectă, un stilul sănătos de viață, practicarea sportului, renunțarea la fumat și la alcoolul, somn suficient. La acestea se adaugă protecția pielii de razele soarelui cu creme speciale, precum și practicarea gimnasticii faciale.

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Ridurile apar, în general, după 30 de ani din cauza pielii lăsate. De-a lungul anilor, pielea își pierde tonusul și elasticitatea din cauza scăderii colagenului și a elastinei. În plus, există și alți factori care afectează aspectul ridurilor, cum ar fi: deshidratarea pielii, genetica și stilul de viață. În sfârșit, există așa-numitele riduri de expresie, care apar în jurul nasului, a ochilor, a frunții și gurii.

Nutriția și stilul de viață joacă un rol fundamental în lupta împotriva îmbătrânirii tenului și a apariției ridurilor. Unele alimente precum roșiile, peștele, spanacul, ouăle și fructele uscate au numeroase proprietăți care ajută la contracararea îmbătrânirii tenului. Prin urmare, aceste alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din dietă. Pentru a fi frumos pe dinafară trebuie să fii frumos și pe dinăuntru. Pielea, de fapt, este o oglindă care reflectă starea de sănătate a organismului nostru.

Vitamina C și retinolul, elementele cheie ale pielii sănătoase. Dermatolog: Blochează intrarea elementelor chimice agresive

O alimentație sănătoasă și un stil de viață corect ne ajută nu doar să elimină ridurile, ci și să prevenim îmbătrânirea pielii și să restabili funcționalitatea corectă a organismului.

 

Iată care sunt alimentele care ne ajută să prevenim apariția ridurilor

 

Fructe bogate în vitamina C - Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ne ajută la stimularea formării de colagen în piele.

Printre cele mai bune remedii împotriva ridurilor se numără afinele: Bogate în antioxidanți, ajută la prevenirea deteriorării celulei. În plus, sunt capabile să protejeze pielea de mediu.

Ciocolata neagră conține un număr mare de flavonoide care îmbunătățesc aspectul pielii și previn ridurile. Mai mult, cacao crește fluxul de sânge care ajunge în țesuturi și hidratează pielea.

Stridiile sunt bogate în zinc, un mineral cu multiple beneficii precum repararea pielii și stimularea producției de colagen. Somonul este un pește, bogat în Omega 3, care ne ajută să avem o piele fină și radiantă.

Printre cele mai bune remedii împtoriva ridurilor se numără și roșiile, care sunt un aliat valabil pentru tratarea arsurilor solare. Roșiile sunt bogate în licopen, un ingredient care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.

Somnul de frumusețe, mit sau realitate. Ce se întâmplă cu pielea ta atunci când dormi

Trecerea timpului poate fi observată pe față, care este afectată de forța gravitațională și de acțiunea radicalilor liberi. Ridurile, liniile fine și petele sunt manifestările tipice ale îmbătrânirii. Totuși puține persoane cunosc că  unele remedii ale bunicii pot atenua aceste efecte.

Gimnastica facială reușește să mențină mușchii încordați și să limiteze apariția ridurilor. Folosirea regulată a uleiului de măsline hrănește pielea feții, păstrând-o frumoasă și tânără.

Exista și uleiuri de argan, de avocado, care pot contracara aspectul primelor riduri într-un mod complet natural și fără a lasă pielea grasă. Măștile de casă sunt excelente, cu ingredientele din cămară: miere, ovăz, amidon de porumb, toate sunt ingrediente capabile să ofere un efect de lifting a tenului nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel