Cele mai bune plante pentru TENUL USCAT. Castravetele, pe lista ingredientelor din măștile de față

cele mai bune plante pentru tenul uscat FOTO: Unsplash @adrian motroc
Care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru tenul uscat și cum te poate ajuta masca cu castravete?

Tenul uscat este fragil, aspru și este cauzat de o secreție deficitară a glandelor sebacee. O mare parte din populație se confruntă cu tenul uscat și apelează la diverse creme și metode pentru a elimina senzația de "strângere" a pielii.

Iubitorii de remedii naturiste trebuie să știe că există plante cu proprietăți terapeutice care se pot folosi sub formă de infuzie și ulterior compresele se aplică pe piele. Acestea hidratează și redau strălucirea tenului. Care sunt cele mai bune plante pentru tenul uscat?

Gălbenelele

Studiile arată că extractul din gălbenele este folosit ca remediu naturist în diverse condiții ale pielii, printre care se numără și pielea uscată. Gălbenelele grăbesc vindecarea leziunilor cutanate și au efect anti-ulcer. Aceste plante se pot aplica extern pe piele, sub formă de comprese, dar ceaiul, tinctura sau extractul de gălbenele consumate intern au efecte similare.

Mai multe despre ceaiul de gălbenele poți citi aici: Ceaiul de gălbenele are efecte ANTIMICROBIENE și ANTIFUNGICE

Mușețelul

Mușețelul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în tratamentul unor afecțiuni, precum: insomniile, diabetul, crampele abdominale sau răceala. Healthline arată că mușețelul are efecte nebănuite asupra pielii. Aceste plante reduc roșeața, ameliorează acneea, reduc ridurile și pot fi folosite cu succes în hidratarea tenului uscat.

Vezi și: AFTELE, cum le tratezi natural. 3 plante cu efect anti-ULCERAȚII

Sunătoarea

Sunătoarea este unul dintre cele mai puternice antidepresive naturale. Planta reduce stările de tristețe, calmează și ameliorează insomnia. Mai mult decât atât, studiile arată că planta face parte din formulele dermatologice ale anumitor creme datorită proprietăților pe care le are pentru sănătatea pielii.

Sunătoare are efect antioxidant, antiinflamator, antimicrobian, anti-cancer, promovează vindecarea rănilor și se folosește în tratamentul dermatitei atopice, al psoriazisului, al infecției cu herpes simplex. Totodată, în formulele dermatologice, sunătoare este folosită ca și constituent de purificare.

Castravetele

Numeroase măști de față folosesc în compoziția lor extract din castravete. Potrivit healthline, castravetele conține Vitamina C, acid cafeic, iar aplicat pe față întinerește și odihnește pielea. Totodată, castravetele conține peste 90% apă, hidratează, calmează iritațiile și relaxează tenul.

Persoanele care se luptă cu tenul uscat pot folosi măști cu castravete sau pot aplica felii de castravete la nivelul tenului. Cu siguranță, această rutină frecventă va face diferența. 

Vezi și: Acneea la adulți determină ANXIETATE. Ce sunt microcomedoanele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel