Cele mai bune și mai proaste materiale pentru masca de protecție

Mască
O cercetare de la Universitatea Arizona, SUA, a evaluat gradul de protecție pe care-l au măștile confecționate din varii materiale.

Cercetători ai Universității din Arizona, SUA, au evaluat capacitatea mai multor materiale de a proteja o persoană de infecții într-un mediu puternic contaminat. Atunci când cercetătorii au comparat purtarea măștilor cu protecția în timpul expunerilor la 20 de minute și 30 de secunde la virus, au descoperit că riscurile de infecție au fost reduse cu 24-94% sau cu 44-99% în funcție de mască și durata expunerii. Reducerea riscului a scăzut pe măsură ce durata expunerii a crescut.

Ce spun ei: ”Măștile N99, care sunt chiar mai eficiente la filtrarea particulelor aeriene decât măștile N95, sunt, evident, una dintre cele mai bune opțiuni pentru blocarea virusului, deoarece acestea pot reduce riscul mediu cu 94-99% pentru expuneri de 20 de minute și 30 de secunde", a spus Wilson. Următoarele cele mai bune opțiuni, conform cercetării, sunt măștile N95. Dintre celelalte materiale non-tradiționale evaluate de cercetători și care au trecut testul au fost materialele din: țesături din bumbac, perne antimicrobiene. Apoi, eșarfele au redus riscul de infecție cu 44% după 30 de secunde și cu 24% după 20 de minute; apoi măștile din tricouri de bumbac.

”Știam că măștile funcționează, dar am vrut să știm cât de bine și să comparăm efectele diferitelor materiale asupra rezultatelor asupra sănătății. (…) O componentă importantă a riscului este cât timp sunteți expus”, au declarat cercetătorii, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel