Cele 5 alimente de evitat când ești balonat. Accentuează senzația și provoacă reflux acid

balonat - FOTO: Freepik@masadepan
Unele alimente pot fi mai puțin prietenoase cu stomacul nostru și pot accentua senzația de balonare. Există câteva opțiuni alimentare pe care ar fi bine să le evităm sau să le consumăm cu precauție. Aceste alimente sunt, de altfel, cele mai consumate.

Mai multe alimente ne pot pune stomacul în dificultate și să provoace senzația neplăcută de balonare. De la produse lactate la legume crucifere și fructe dulci, există câteva opțiuni comune pe care mulți le consumăm fără să știm că pot fi vinovatele de disconfortul abdominal.

Produse lactate

Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză nu au suficiente enzime pentru a descompune lactoza (care este zahărul din produsele lactate). Atunci când acest lucru se întâmplă, se formează gaz în intestine și pot apărea senzații de balonare neplăcute.

Pentru a evita această senzație inconfortabilă, evită produsele lactate și încearcă alternative lactate sau fără lactoză, potrivit Happy Mammoth.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre șosetele de compresie. Ce se întâmplă dacă le porți zilnic

Legume crucifere

Legumele crucifere precum conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles, creșonul și altele sunt alimente foarte sănătoase. Ele sunt pline de substanțe benefice precum vitaminele C și K, fibre și potasiu.

Dar ele pot duce și la unele probleme digestive mai puțin plăcute, cum ar fi balonarea. Pentru a le face mai ușor de digerat pentru stomacul tău, încearcă să gătești aceste legume.

Leguminoase

Fasolea, leguminoasele, lintea, soia și mazărea sunt toate cunoscute pentru faptul că provoacă gaze. În timp ce sunt pline de proteină, ele conțin și zaharuri și fibre pe care corpul nu le poate descompune. Și asta este ceea ce provoacă gazele și balonarea.

Pentru a face lucrurile mai ușoare pentru stomac, amestecă leguminoasele cu cereale integrale ușor de digerat, precum orezul sau quinoa, și nu uita să bei multă apă.

Vezi și: De ce ne îngrășăm după ce am ținut o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu au învățat nimic. Kilogramele apar

Alimente care te balonează - FOTO: Freepik@Ruslan Batiuk

Ceapa

Ceapa este plină de fibre solubile cunoscute sub numele de fructani. Corpul nostru nu este foarte eficient în digerarea alimentelor cu fructani, ceea ce poate cauza unele probleme digestive.

Să gătești bine ceapa poate ajuta la reducerea acestor probleme digestive.

Merele

Merele sunt pline de fibre și conțin fructoză și sorbitol - zaharuri găsite în fructe care pot fi dificil de digerat pentru unele persoane. Acest lucru poate duce la gaze și la acea senzație temută de balonare.

Dacă merele proaspete îți provoacă disconfort gastric, merele gătite ar putea fi mai ușor de digerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel