Cele 4 alimente recomandate de medic pentru prevenirea cancerului de prostată. Alimentul pe care trebuie să-l evităm. E cel mai cancerigen, potrivit OMS

Alimente cancer prostata - Foto: Freepik @syda_productions @tutatama
Cele patru alimente recomandate de medic pentru prevenirea cancerului de prostată. Alimentul pe care nu ar trebui să-l mai mâncăm, conform medicului și studiilor.

Cancerul de prostată este o problemă majoră de sănătate publică, iar măsurile de prevenire și diagnosticare timpurie este esențială. Cu toate că vârsta este un factor de risc major pentru cancerul de prostată, stilul de viață și dieta pot juca un rol semnificativ și prevenirea bolii.

Este important ca oamenii să fie conștienți de alimentele pe care le consumă și să încerce să adopte o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a reduce riscul de cancer de prostată.

Un medic a dezvăluit recent că există patru alimente care pot ajuta la prevenirea cancerului de prostată, dar și un aliment care ar trebui evitat cu orice preț.

Expertul avertizează că ceea ce consumăm poate influența semnificativ riscul de a dezvolta această boală potențial letală.

Se estimează că numărul cazurilor de cancer de prostată va crește considerabil, iar numărul de decese la nivel mondial va ajunge la 700.000 pe an.

Cancerul de prostată este o cauză importantă de deces și invaliditate, reprezentând 15% din toate cazurile de cancer la bărbați.

Prostate Cancer UK, o organizație de caritate de renume, raportează că în fiecare an, în Marea Britanie sunt înregistrate aproximativ 13.000 de decese și 50.000 de cazuri noi ale acestei boli.

Când vine vorba de dieta în cancer, există anumite alimente pe care experții recomandă să le evităm, precum și multe altele care ar trebui incluse.

Dr. William Li, un medic și biolog vascular ce a terminat Harvard, îi sfătuiește pe oameni să evite baconul și carnea la grătar, pentru că sunt una dintre sursele care duc la apariția cancerului de prostată asociat cu grăsimile saturate.

Organizația Mondială a Sănătății recunoaște că mezelurile sunt carcinogene, iar consumul excesiv prezintă riscuri pentru promovarea cancerului.

"Acestea sunt asociate clar cu un risc crescut de cancer de prostată", a declarat Dr. William Li, care a completat că "abia acum ar trebui să reducem cantitatea de carne pe care o consumăm și să trecem la o dietă mai bogată în plate și alimente integrale", citează The Mirror.

Cu toate acestea, potrivit lui, există câteva alimente pe care oamenii ar trebui să le consume mai des, cum ar fi nucile și soia.

Un studiu efectuat pe 47.000 de bărbați a arătat că cei care consumau o treime de ceașcă de nuci de 5 ori pe săptămână aveau un risc cu 34% mai mic de mortalitate din cauza cancerului de prostată.

De exemplu, soia include bioactivi care luptă împotriva dezvoltării cancerului.

"Studiile din China asupra brânzei tofu și laptelui de soia au arătat că un consum de soia a redus riscul de cancer de prostată cu 40 - 70%", mai spune Dr. William Li.

De asemenea, potrivit medicului, fructele citrice, precum portocalele, ar putea ajuta și ele la reducerea riscului de cancer de prostată.

"100 de grame de fructe citrice au fost asociate cu un risc de cancer de prostată cu 12%", a spus dr. Li, care a citat un studiu efectuat pe 42.000 de bărbați din Europa, urmăriți timp de 14 ani.

În plus, un alt studiu efectuat pe 29.000 de bărbați a arătat că doar o bucată de broccoli pe săptămână a fost asociată cu un risc redus de răspândire a cancerului de prostată.

Nick James, autorul principal al studiului, profesor de cercetare al cancerului de prostată și vezică urinară la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, a declarat că: "Pe măsură ce tot mai mulți bărbați din întreaga lume trăiesc până la vârsta mijlocie, va exista o creștere inevitabilă a numărului de cazuri de cancer de prostată. Știm că această creștere a numărului de cazuri se apropie, așa că trebuie să începem să planificăm și să acționăm acum.

Intervențiile bazate pe dovezi, cum ar fi îmbunătățirea programelor de depistare timpurie și de educație, vor contribui la salvarea de vieți și la prevenirea problemelor de sănătate cauzate de cancerul de prostată în anii următori. Acest lucru este valabil mai ales pentru țările cu venituri mici și medii, care vor suporta cea mai mare parte a cazurilor viitoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel